Bir perakende devi daha zorda! 150 şubesini kapatıyor

Bir perakende devi daha zorda! 150 şubesini kapatıyor

ABD'nin önde gelen perakende zincirinden kötü haber! Şirket 150 şubesini kapatma kararı aldı! Arka arkaya gerçekleşen kapanmalara bir yenisi daha eklendi. Şirket o mağazaları tek tek kapatıyor...

ABD'nin önde gelen perakende zincirlerinden Macy's, 2026 yılına kadar devam edecek yeni bir strateji doğrultusunda yaklaşık 150 mağazasını kapatma kararı aldı. Şirket yetkilileri, bu adımın verimsiz mağazaları kapatmak ve kaynakları daha etkin bir şekilde kullanmak amacıyla atıldığını belirtildi.

LÜKS SEGMENTE ODAKLANACAK

Yapılan açıklamada ayrıca, Macy's'in lüks pazarına odaklanacağı vurgulandı. Bu doğrultuda, şirketin ileriye dönük planlarında lüks tüketici segmentine daha fazla odaklanarak rekabet gücünü artırmayı hedeflediği ifade edildi.

whatsapp-image-2024-02-27-at-23-45-29.jpeg

Ancak, bu stratejik dönüşüm kararlarına rağmen, şirketin son dönemdeki mali performansında düşüş gözlemleniyor. Geçtiğimiz yılın dördüncü çeyreğinde, Macy's'in net satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1,7 oranında azalarak 8,1 milyar dolara geriledi. 2023 genelinde ise net satışlarda yıllık yüzde 5,5'lik bir düşüş yaşandı ve bu rakam 23,1 milyar dolara kadar geriledi.

71 MİLYON DOLARLIK ZARAR AÇIKLANDI

Macy's'in mali tablolarına ilişkin diğer önemli bir nokta ise geçtiğimiz yılın son çeyreğinde 71 milyon dolarlık zarar açıklaması oldu.

Almanya’nın en büyük market zincirleri arasında yer alan Galeria Karstadt da geçtiğimiz günlerde 3. iflas başvurusunu yapmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN