Bir zam haberi de süt ve süt ürünlerine... Büyük zam kapıda! TÜSEDAD Başkanı Solakoğlu süt krizini açıkladı...

Bir zam haberi de süt ve süt ürünlerine... Büyük zam kapıda! TÜSEDAD Başkanı Solakoğlu süt krizini açıkladı...

Zamların ardı arkası kesilmezken bir yeni zam haberi de süt ve süt ürünlerinden geldi. TÜSEDAD Başkanı Solakoğlu, süt kavgası başladı diyerek süt ürünlerine gelecek zamlarla ilgili vatandaşı uyardı...

Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Başkanı Sencer Solakoğlu, piyasanın süt sorunu yaşadığını ve çiğ süt fiyatlarından bundan dolayı artış olduğunu belirtti. Mal kalmadığından dolayı süt kavgasının başladığını belirten Solakoğlu, SEK Süt'ün sahibi Harun Çallı'nın Ulusal Süt Konseyi (USK) Başkanlığı'nı bırakabileceğini de belirtti.

SÜT KAVGASI BAŞLADI

Sencer Solakoğlu açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi;

"Mal kalmadığı için, süt için bir kavga başladı. İnekler kesilirse süt kalmaz, süt kalmayınca vatandaş çok daha pahalıya sütü içer. Rafta olsa, bütçesi yetse bile peynir alamaz. Şu anda oraya geldik. Bu saatten sonra zamlar peş peşe gelecektir. Çünkü inekler kesildi. İnekler kesilince de ne et ne de süt bulamazsınız.

 süt ve süt ürünlerine zam

Sütün de etin de alternatifi ithalattır. İthalat yaptığınız zaman da yüzde 50’den fazla zam gelmesi anlamına gelir. Gıda enflasyonunu çiftçinin fiyatını sabit tutmaya çalışarak regüle etmeye çalışan kurumların hepsinin yaptıkları hatanın sonucuna ne yazık ki biz 85 milyon olarak katlanmak zorunda kalacağız. Defalarca söyledik, yine söylemeye devam ediyoruz. Bu saatten sonra kim gelirse gelsin bu hatayı düzeltemez."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN