BirFatura’yı kullanan e-ticaret şirketleri, 5 ay boyunca ücretsiz ve sınırsız e-fatura kesebiliyor!

BirFatura’yı kullanan e-ticaret şirketleri, 5 ay boyunca ücretsiz ve sınırsız e-fatura kesebiliyor!

Bu yılın başında yayımlanan tebliğle e-fatura ve e-arşive geçiş zorunluluğu için kararlaştırılan ciro limitleri aşağı çekildi. 2022 için e-faturaya geçişte son tarih olarak belirlenen 1 Temmuz yaklaşırken, e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren şirketleri sevindirecek bir haber geldi.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından 22 Ocak'ta yayımlanan yeni tebliğ ile e-fatura ve e-arşive geçiş zorunluluğu için belirlenen ciro limitleri aşağı çekildi. Bu kapsamda 2020 ve 2021 hesap dönemleri için brüt satış hasılatı 1 milyon TL ve üzeri olan mükelleflerin, 1 Temmuz 2022 itibarıyla e-faturaya geçişi zorunlu kılındı.

2022 veya müteakip hesap dönemleri için brüt satış hasılatı 500 bin TL ve üzeri olan mükellefler için de son tarih 1 Temmuz 2023 oldu. Bu yıl için e-arşiv ve e-faturaya geçişte son tarih olan 1 Temmuz yaklaşırken, GİB lisanslı özel entegratör BirFatura, e-fatura kolaylıklarını 5 ay ücretsiz olarak deneyimlemek isteyen e-ticaret şirketleri için özel bir kampanya hazırladığını duyurdu.

Kampanyaya ilişkin ayrıntıları paylaşan BirFatura CEO’su İbrahim Bayır, “Basılı faturaların saklanma zorunluluğu sebebiyle ortaya çıkan güvenlik risklerini ve depolama maliyetlerini ortadan kaldıran e-fatura çözümleri, hem işletmeler hem de tüketiciler için birçok avantaj sunuyor. GİB lisanslı entegratör olmanın getirdiği misyon ve sorumlulukla, e-dönüşümü özendirmek için özel bir kampanyaya imza atıyoruz” dedi.

TAAHHÜTSÜZ, SINIRSIZ, 5 AY ÜCRETSİZ E-FATURA ENTEGRASYONU

E-ticaret şirketlerinin zorunluluk şartlarını beklemeden e-fatura dönüşümünü hızlandırmayı amaçladıklarını ifade eden İbrahim Bayır, “TÜSİAD ve Deloitte tarafından hazırlanan rapora göre Türkiye, 94 ülke içinde kişi başına düşen e-ticaret harcaması açısından 23. sırada konumlanıyor. Bir başka raporda ise ülkemizde e-ticaret işlem sayısının geçtiğimiz yıl 2020'ye kıyasla neredeyse yarı yarıya (yüzde 46) arttığı görülüyor. BirFatura olarak, işletmelerin e-dönüşüm deneyimini kolaylaştırmak, tüketicilere de daha konforlu bir alışveriş deneyimi sunmak için e-fatura çözümümüzü online ticaret yapan şirketlere 5 ay boyunca ücretsiz ve sınırsız olarak sunacağız” dedi.

5 AY BOYUNCA İSTER 50, İSTER 50 BİN FATURA KESECEKLER

BirFatura’yı ilk kez kullanacak işletmelerin, kampanyadan herhangi bir taahhüt şartı aranmaksızın yararlanabileceğine ve 5 ayın sonunda aboneliklerini ücretsiz olarak sonlandırabileceklerine dikkat çeken BirFatura CEO’su İbrahim Bayır, "Bu kampanyayla e-dönüşüm süreçlerini hızla ve kolayca tamamlayacak her ölçekten şirket, ister 50, ister 50 bin fatura kessin, bu deneyimi yaşayabilecek. E-dönüşümün özellikle arşivleme kapsamındaki avantajıyla çok daha ekonomik ve hızlı bir şekilde faturalama yapabilecekler. 5 ayın sonunda BirFaturayı kullanmaya devam etmek isteyeceklerine biz güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

“KARGO VE SMS ENTEGRASYONUYLA PAZARLAMA VE LOJİSTİĞİ DE KOLAYLAŞTIRIYORUZ”

30 Haziran’a kadar kayıt yaptıran ve e-fatura mükellefliğine geçen e-ticaret kuruluşlarının 5 ay boyunca ücretsiz kullanım ve sınırsız kontör hakkı elde edeceğini vurgulayan İbrahim Bayır, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı: “BirFatura olarak, işletmelere e-fatura dönüşümünün yanı sıra pazarlama ve lojistik avantajları da sunuyoruz. Ücretsiz kampanya kapsamındaki kargo entegrasyonu sayesinde e-ticaret şirketleri, tüm siparişlerini kolayca yönetebiliyor ve kargolarına barkod basabiliyor. BirFatura uyumlu SMS şirketlerinin altyapılarını da sisteme bağlayabilen işletmeler, tüketicileriyle SMS yoluyla kurdukları iletişimde de bir adım öne geçiyor. Şirketler, 5 ayın sonunda herhangi bir bedel ödemeden üyelikten ayrılabiliyor. Kampanyadan yararlanmak için internet sitemizden BirFatura üyeliği açmak ve e-fatura mükellefi olmak yeterli oluyor.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN