Brent Petrol Yükselişe Geçti! Brent Petrol Bugün Kaç Dolar? (13 Ağustos 2022 Güncel Petrol Fiyatları)

Brent Petrol Yükselişe Geçti! Brent Petrol Bugün Kaç Dolar? (13 Ağustos 2022 Güncel Petrol Fiyatları)

Brent petroldeki fiyat hareketliliği 13 Ağustos Cumartesi yani hafta sonunda en çok araştırılan konuların arasında yer alıyor. Brent petrol varil fiyatındaki değişiklikler iç piyasada benzin ve motorine zam veya indirim olarak yansıyor. Peki Brent petrol kaç dolar? Brent petrol bugün kaç dolardan işlem görüyor? Brent petrol fiyatı en son ne kadar oldu? İşte petrol piyasalarında son durum...

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte 140 dolarlara kadar çıkan Brent petrol yaşanan gelişmelerle Ağustos ayında sert düşüşe geçmişti. 100 doların altına kadar gerileyen Brent petrol tekrardan yükselişe geçti. Hem vatandaşlar hem de araç sahipleri güncel Brent petrol varil fiyatını araştırmaya başladı. Peki Brent petrol bugün kaç dolar? Brent petrol en son ne kadar oldu? Brent petrol varil fiyatı yükseldi mi, düştü mü? İşte Uluslar arası piyasada petrol fiyatlarında son durum.

AĞUSTOS AYINDA YÜZDE 14 DEĞER KAYBETTİ

Ağustos ayıyla birlikte yüzde 14 değer kaybeden Brent petrol tekrardan yükselişe geçti. Yüzde 4'ten fazla değer kazanan Brent petrol dalgalı seyrini sürdürüyor.

a6-12.jpg

100 MİLYON VARİLE ULAŞACAK

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) yaşanan krizlerin ardından küresel petrol talebinin bu yıl geçen seneye kıyasla günlük bazda 3 milyon 100 bin varil artarak 100 milyon 30 bin varile ulaşacağını belirtti.

BRENT PETROL KAÇ DOLAR?

Peki Brent petrol bugün kaç dolar? Hafta başında 97 dolara kadar gerileyen Brent petrol tekrardan toparlanma sürecine girdi. 13 Ağustos Cumartesi günü yani hafta sonunda Brent petrol 100, 54 dolardan işlem görmekte.

a3-50.jpg

BRENT PETROL NEDİR?

Dünya petrol piyasasına yön veren petroldür. Londra Brent ya da Brent Blend olarak da bilinir. Çıkaran şirket Shell tarafından "Brent Goose" ismi verilmiş olup, içeriğinde %0,37 oranında sülfür bulunur ve bu da Brent Petrol’ün işlenmesi daha kolay olan “tatlı petrol” sınıfında yer almasını sağlar.

Ham petrolü işleyen rafineriler için düşük sülfürlü yani tatlı dediğimiz petrolden benzin veya dizel yakıtı üretmek daha kolaydır. Bu bölgeden çıkarılan petrol tatlı ve hafiftir. Bu yüzden rafine edilmesi kolay dolayısıyla benzin ve dizel yakıt üretimi için uygundur. Ayrıca denizden çıkarıldığı için nakliyesi doğrudan deniz üzerinden uzak bölgelere gönderimini kolaylaştırır.

Petrolün fiyatı için nereden geldiği ve hangi bölgeden çıkarıldığı önem arz eder. Üretimi daha ucuz ve hızlı olan daha çok talep görür. Denizden çıkarılan petrol ile karadan çıkarılan petrol fiyatı arasında da fark vardır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN