Bu illerde yaşayan tası tarağı alıp kaçacak! Konut fiyatlarını tutabilene aşk olsun: Yüzde 96,3 ile o şehir rekor kırdı

Bu illerde yaşayan tası tarağı alıp kaçacak! Konut fiyatlarını tutabilene aşk olsun: Yüzde 96,3 ile o şehir rekor kırdı

Konut fiyatlarındaki hızlı yükseliş ev sahibi olma hayalini de rafa kaldırıyor. Konut fiyatlarının en çok arttığı iller belli oldu. Burada yaşayan tası tarağı toplayıp apar topar kaçacak. En çok artış yaşayan il ise %96,3 oranıyla rekora imza attı. İşte konut fiyatının en çok yükseldiği iller…

Yeni yıl ile birlikte güncel verilerde açıklanmaya devam ediyor. Bir önceki yılın aynı ayına göre konut fiyat endeksi nominal olarak %82,8 reel olarak da %12,4 oranında artış gösterdi. 3 büyük şehir baz alındığında ise konut fiyatlarının en çok arttığı şehir belli oldu. İşte konut fiyatının en çok yükseldiği iller…

FİYATLARI GÖREN ŞEHRİ TERK EDİYOR

Konut fiyatlarındaki artış vatandaşın cebini yakarken ev sahibi olmakta neredeyse imkansız bir hal almaya başladı. 3 büyük şehirde konut fiyatlarında görülen ciddi artışlar dikkat çekerken son bir yıl içerisinde fiyatlarını katlayan ve rekora imza atan şehir Başkent Ankara oldu. Konut Fiyat Endeksi (KFE), kasımda aylık yüzde 1,9 ve yıllık yüzde 82,8 artışla 1150,4 seviyesinde gerçekleşti.

konut-artis.jpg

MERKEZ BANKASI AÇIKLADI

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Kasım 2023 dönemine ait KFE verilerini açıkladı. Türkiye'deki konut kalite etkisinden arındırılmış fiyatlardaki değişimi izlemek için hesaplan KFE 2023 yılı Kasım ayı içerisinde bir önceki aya oranda %1,9 oranında artarak 1150,4 seviyesinde yükseldi.

Önceki yılın aynı ayına oranla %82,8 oranında artan KFE, aynı dönemde reel olarak %12,4 oranında arttı. 3 büyük şehirdeki konut fiyat endekslerinde görülen değişime baktığımızda ise Kasım ayında bir önceki aya oranla İstanbul'da 0,8, Ankara'da 01,8 ve İzmir'de 2,8 oranında artış yaşandı. Endeks değerleri ise geçtiğimiz yılın aynı ayına göre İstanbul'da %69,2, Ankara'da %96,3 ve İzmir'de %76,9 oranında görüldü. Konut fiyat artışlarında Ankara zirveye yerleşirken başkentlilerde şehir değiştirmeyi bile düşünüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN