Bu şartları taşıyan emekliler yaşadı! SGK tam 29 bin TL geri ödeme yapacak: Tek dilekçe yeterli

Bu şartları taşıyan emekliler yaşadı! SGK tam 29 bin TL geri ödeme yapacak: Tek dilekçe yeterli

EYT yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte internet üzerinden emeklilikle ilgili araştırmalar hızla sürüyor. Peki EYT yasasından faydalanan vatandaşlar 29 bin TL ödemeyi nasıl alacak? Tüm detaylar haberimizde.

EYT yasası sonrası milyonlarca vatandaş emeklilik hakkı kazandı. Yasa sonrasında başvurularını tamamlayan vatandaşlar toplu ödemelerini almaya devam ediyor. Peki 29 bin TL ödemeden kimler faydalanacak? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EYT YASASI SAYESİNDE 29 BİN TL ÖDEME ALINACAK

Mart ayında EYT yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte milyonlarca vatandaş başvurularını yapmaya başladı. Mart ayında başvurusunu yapan, ancak Nisan veya Haziran ayına kadar emeklilik hakkı tanımlanmayan vatandaşlar 29 bin TL'ye kadar nakit avans hakkı elde edecek. 90 gün içinde emeklilik maaşı bağlanmayan vatandaşların SGK aracılığıyla dilekçe vermesi gerekiyor. 

EYT'li Vatandaş 29 bin TL Ödeme Alabilecek

Emeklilik yaşını dolduran ancak prim ödemesi sebebiyle emekli olamayan vatandaşlar ödedikleri prim borçlarını da toplu şekilde iade alabiliyor. SGK'lı olan ve 4A'lı çalışan ve 8 Eylül 1999 senesinden sonra işe başlayan vatandaşın 7 bin prim gününü ödemesi ve 58 yaşını tamamlaması gerekiyor. Aynı günde çalışmaya başlayan ve 4 bin 500 prim gününü dolduran vatandaş kısmi emeklilik hakkı elde edebiliyor. Yaş şartını dolduran ancak prim gününü dolduramayan vatandaşlar kısmı emeklilikten faydalanacak. SGK para iadelerini elde edebilmek için kadının 58, erkeğin 60 yaşını doldurma şartı aranıyor. Mart ayında emeklilik başvurusu yapan EYT'li vatandaş Nisan ayı için 2 bin 500 TL maaş farkı, 7 bin 500 TL Nisan ayı maaşı, 2 bin TL bayram ikramiyesi, 7 bin 500 TL Mayıs ayı maaşı, Haziran ayında 7 bin 500 TL emeklilik maaşıyla ve Kurban Bayramı için verilecek 2 bin TL ikramiye ödemesiyle toplam 29 bin TL toplu ödeme alabilecek. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN