Bu sene en çok kazandıran yatırım olacak! Ekonomist Tunç Şatıroğlu bu sene yüksek getiri vaat eden yatırımı açıkladı

Bu sene en çok kazandıran yatırım olacak! Ekonomist Tunç Şatıroğlu bu sene yüksek getiri vaat eden yatırımı açıkladı

Gram altın 2023 yılının en çok kazandıranı olurken, 2024 yılının en çok kazandıracak yatırımı merak konusu oldu. Yatırımcıların yakından takip ettiği konu hakkında ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu, yüksek getiri vaat eden yatırımı duyurdu. İşte o yatırım...

Yeni yılda yükselmeye devam eden gram altın, 2023 yılında harika bir kapanış yaptı. Yıl içerisinde en çok reel getiriye sahip olan yatırım aracı seçilirken, yatırımcılar gözü 2024'e dikti. Peki, yeni yılda en çok kazandıran yatırım aracı hangisi olacak?

SON YILIN BİRİNCİSİ

Yıl sonuna özel Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) raporuna göre, altın yatırımı yılı zirvede tamamladı. Reel getiri çerçevesinde yüzde 9,22 ile altın birinciliği elinde tutmayı başardı. ABD Merkez Bankası (FED) tarafından 2024 yılında faiz indirimi beklentisi üzerine piyasa da dalgalanmalar meydana geldi.

Bu dalgalanmalara Ortadoğu'daki gerilimlerde eklenince gram altında hareketlilik başladı. Son 22 yılın en yüksek seviyelerinde yer alan FED faiz verilerinde değişikliğe gidilmedi. Son faiz toplantısında enflasyon konusunda yetkililer tarafından yüzde 2 hedefi koyuldu.

1590041078589-1.jpg

EN ÇOK O YATIRIM KAZANDIRACAK

Ons altın fiyatı yeni yıla heyecanlı bir başlangıç yaparken, 2070 dolara kadar tırmandı. Zirveye oynayan ons altın hakkında ilk açıklama Tunç Şatıroğlu'ndan geldi. 2023 yılının zirvesi altın olurken 2024 yılının yeni zirvesini paylaştı.

Tunç Şatıroğlu'nun tahminlerine göre, 2024 yılı da altın yılı olacak. Ekim ayı itibariyle gram altın alınmasını öneren ünlü ekonomist, yeniden altını işaret etti. Jeopolitik riskler ve gerilimlerin altın için çok önemli olmadığını söyledi. Altın yatırımı için şartların uygun olduğunu söyleyen Şatıroğlu, Borsa İstanbul'a göre altın yatırımının daha iyi bir getiri sağlayabileceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN