Bugünden itibaren hesaplara 2000 TL yatırılacak! Duyuru yapıldı: O paralar iade ediliyor

Bugünden itibaren hesaplara 2000 TL yatırılacak! Duyuru yapıldı: O paralar iade ediliyor

Koronavirüs salgınının Türkiye'ye yayılmasıyla birlikte, maskenin zorunlu hale getirilmesi ve maske takma kurallarına uymayanlara verilen cezalarla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Yapılan açıklamaya göre, ceza alan vatandaşlara ödenen cezaların bir kısmı geri ödenecek. İşte ayrıntılar...

Salgın döneminde maske takmama ve pandemi kurallarına uymama sebebiyle ceza kesilen binlerce vatandaş için sevindirici bir gelişme yaşandı. Bugün yapılan açıklamaya göre, mahkeme kararıyla ödenen cezaların geri ödenmesine karar verildi. Bu kararla birlikte, 321 bin kişinin ödediği cezaların iadesi mümkün hale geldi.

309 MİLYON TÜRK LİRASI GERİ ÖDENECEK

ödeme

Pandemi sürecinde ceza kesilen 321 bin 380 kişiye toplamda 309 milyon TL geri ödeme yapılacak. Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen madde sayesinde, ödenen idari para cezalarının geri alınabilmesi sağlandı. Salgın döneminde maske takmama, sokağa çıkma yasağını ihlal gibi nedenlerle 1 milyon 388 bin 865 kişiye ceza kesilmiş ve toplamda 3 milyar TL tutarında ceza uygulanmıştı. Ancak, yasa çerçevesinde cezaların silinmesiyle birlikte 2,7 milyar TL'lik ceza tutarı silindi.

Anayasa Mahkemesi'nin aldığı bu kararla birlikte vatandaşların ödedikleri cezaların geri alınabilmesi mümkün hale geldi. Ödenen cezaların geri ödemesi için vatandaşların bireysel başvuruda bulunması gerekmektedir. Otomatik olarak geri ödeme yapılmayacak, başvuruların bireysel olarak yapılması gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN