Büyük Birlik Partisi'nden emekli ve asgari ücrete zam açıklaması! O rakamdan aşağı olmamalı! En az iki kez...

Büyük Birlik Partisi'nden emekli ve asgari ücrete zam açıklaması! O rakamdan aşağı olmamalı! En az iki kez...

Emekli maaşı ve asgari ücret tartışmaları devam ederken Büyük Birlik Partisi Genel başkanı Mustafa Destici dikkat çeken bir öneri ile geldi. Yılda iki kez zam isteyen destici enflasyon artı en az %10 refah payı diyerek asgari ücret için o rakamı işaret etti. İşte asgari ücret tartışmalarındaki son gelişmeler…

FADİME ÇAĞLA TAŞCI

Ankara'da düzenlenen Genel İstişare Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulunan BBP lideri Mustafa Destici, Türkiye'de terör kaynaklı ağır şartların görüldüğünü ifade etti. Türkiye'nin yıllardır terörle mücadele ettiğini dile getiren Destici, toplumsal barışı sabote etmeye çalışan kişileri hedef aldı. Terör örgütünün peşinden gider kişilere tahammülünün olmadığını aktaran Destici, 40 yılı aşkın süredir bu durumun görüldüğünü belirtti. Emekli maaşları ve asgari ücret hakkında da açıklamalarda bulunan Destici, dikkat çeken rakamları işaret etti. İşte asgari ücret tartışmalarındaki son gelişmeler…

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLMALI?

Türkiye'nin gündeminde yer alan asgari ücret ve emekli maaşı tartışmalarına Mustafa Destici de katıldı. Hiçbir ülkenin pandeminin zararlarını tamamıyla kapatamadığını ifade eden Destici, Avrupa ve Ortadoğu'daki savaşların, enerji ve gıda başta olmak üzere her sektörü etkilediğine değindi. Savunma ve terörle mücadelenin en önemli giderler olduğunun altını çizen Destici, sosyal devlet olma ve görev sorumluluğundan vazgeçilmeyeceğini ifade etti.

para-hesap-1.jpg

Artan enflasyon ve hayat pahalılığı ile birlikte dar gelirli emekli maaşları ve asgari ücretle çalışan kişilerin hiçbir açıklamanın kabul edilemeyecek şekilde yetersiz ödeme aldığına değinen Destici, “Devlet, vatandaşlarını çaresizliğe mahkum etmez, edemez. Asgari ücret, bu yüksek enflasyon devam ettiği sürece yılda 2 kez, ocak ve temmuz ayında yılda 2 kez tespit edilmeye devam edilmelidir. Bu şekilde asgari ücretlimiz, yüksek enflasyona ezdirilmeyecektir. Yarın Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2'nci toplantısını yapacak. Bizim teklifimiz ve önerimiz şudur; enflasyon artı en az yüzde 10 refah payı verilerek asgari ücret minimum 17 bin liranın üzerinde olmalıdır. Velhasılı, çalışanlarımızı, emeklilerimizi, hiçbir vatandaşımızı hayat pahalılığı şartlarına ezdirmemeliyiz. Daha önce de ifade ettik, emekli maaşları, asgari ücretin altında olmamalıdır" sözlerini dile getirdi.

paralarr.jpg

İNSANLARI TEHDİT EDİYOR

Türkiye'nin bir diğer önemli gündem maddeleri arasında yer alan sokak köpekleri hakkında da açıklamalarda bulunan Mustafa Destici, başıboş köpeklerin insanlara saldırdığını ve belediyelerin bu konuda görevlerini yerine getiremediğini söyledi. Bu durumun vatandaşlar için önemli bir mesele haline dönüştüğünü ifade eden Destici, mama lobilerinin dezenformasyon faaliyetlerine karşı tedbir almak zorunda olduğunun altını çizdi.

Bu sorunun çözümüne ilişkin net ve kesin çözümün Büyük Birlik Partisi’nden geldiğini ifade eden Destici, “Maalesef bu hadiseler kamuoyuna, cirosu milyonlarca dolarla ifade edilen köpek maması sektörü tarafından sanki insanların suçuymuş gibi sunuluyor. Yerel seçimlere sayılı günler kaldı. Şehirlerde bulunan sahipsiz hayvanlar ve bu hayvanların insanlara verdikleri zararlar, belediyelerin görev ve sorumluluk alanındadır.” dedi.

kopek-barinak.jpg

Görevini yapmayan belediyelerin suç işlediğinin altını çizen Destici, basit ve açık bir öneri sunduklarını belirtti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün konuyla ilgili karar ve uygulamasının örnek alınması gerektiğini ifade Destici, 1932 yılında da benzer olayların yaşandığını ve Atatürk'ün onayı ile birlikte sorunun ortadan kalktığını işaret etti.

SEÇİM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Yerel seçimleri kısa bir süre kala hazırlık çalışmaları da devam ediyor. Mustafa Destici, hazırlıkların seçim çerçevelerinin tamamını kapsayacak şekilde yürütüldüğünü dile getirdi. Belediye başkanları belediye meclisleri ve il genel meclisleri için tüm seçim çevrelerinde adaylık başvuru sürecinin devam ettiğini ifade eden Destici, seçim Azmi, gayreti ve çabasıyla kendi adaylarının Cumhur İttifakı’nın bir parçası olduğunu aktardı. Destici, “Cumhur İttifakı'nı elbette değerli buluyoruz ve bunun içindir ki bugüne kadar bu hususta hep samimi, fedakar ve gayretli olduk. Tüm detayları, tüm ihtimalleri dikkatle ve ferasetle değerlendirecek, nihai kararı yine sizlerle birlikte vereceğiz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN