Büyük sızıntı iddiası doğrulandı! Bu tarihten sonra üye olanlar dikkat

Büyük sızıntı iddiası doğrulandı! Bu tarihten sonra üye olanlar dikkat

BtcTürk, sosyal medyadan yaptığı açıklamada 516 bin 954 kullanıcıya ait bilgilerin sızdırıldığını doğruladı. Yerli kripto para borsalarından 2018 yılından sonra üye olanların güvencede olduğunu açıklayan BtcTürk sızıntının kendilerinden kaynaklanmadığını iddia etti.

Çıkan sızıntı iddialarını doğrulayan BtcTürk, yüzbinlerce kullanıcının bilgilerinin çalındığını sosyal medyadan açıkladı. BtcTürk'ün açıklamasına göre 2018 yılında sisteme üye olan 516 bin 954 kullanıcının bilgileri şirket dışına çıktı. 

BtcTürk'ün resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, kullanıcıların fonları ile ilgili hiçbir sorun ve sızıntının BtcTürk kaynaklı olmadığı savunuldu.

btcturk.jpg

KULLANICILARIN TÜM BİLGİLERİ SIZDIRILDI

"Bahse konu iddialarda sunulan örnek verilerin iş ortaklığı içerisinde olduğumuz kurumlar ile KVKK kapsamında yapılan sözleşmelere uygun olarak paylaşılmasından önce, Temmuz 2018 tarihinde sistem dışına çıkarılan veri setlerinden birinin taslak hali (veritabanından alınan ilk hali) olduğu değerlendirilmiştir. Bahse konu veri setinin depolandığı ortamda oluşan bir güvenlik ihlali neticesinde şirket dışına çıktığı düşünülmektedir" ifadelerine yer verilen açıklamada, ihlalden etkilendiği düşünülen veriler şöyle sıralandı:

- BtcTurk'te kayıtlı ad soyad, T.C. Kimlik Numarası ve kullanıcı numarası/User ID bilgisi

* BtcTurk'te kayıtlı e-posta bilgisi

*BtcTurk'te kayıtlı adres bilgisi

*BtcTurk'te kayıtlı doğum tarihi

*BtcTurk’te kayıtlı cep telefonu numarası

*Temmuz 2018 öncesi hesaba en son giriş tarihi

*Temmuz 2018 öncesi hesaba en son giriş yapılan IP adresi

*Geri döndürülemez şekilde PBKDF2 algoritması ile maskelenmiş kullanıcı şifreleri

kripto-para.jpg

Temmuz 2018 tarihinden sonra BtcTurk'e üye olan kullanıcıların veri ihlalinden etkilenmediğini belirten BtcTurk, şu ifadeleri kullandı:

- Kullanıcılarımızın işlem güvenliği açısından büyük önem teşkil eden şifre/parola gibi verileri ise sistemlerimizde güvenle saklanmaktadır. PBKDF2 algoritması ile parolalar tek taraflı şekilde saklanarak, ilgili şifre sahibi kullanıcı dışında kimsenin bilemeyeceği ve geriye döndürülemez bir şekilde korunmaktadır. PBKDF2 algoritmasının mevcut teknolojik imkanlarla geri döndürülmek suretiyle şifrelerin tespiti mümkün değildir.,

- İhlalden etkilenen kullanıcılarımızın veri seti içeriğinde yer almayan verileri (selfie/özçekim kayıtları, bakiye bilgileri, banka hesapları, finansal şifreleri ve nitelikli verileri) ile Temmuz 2018 tarihinden sonra Şirketimize üye olan kullanıcılarımızın bu ihlalden etkilenmediğini sizlere duyurmak isteriz.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN