CHP'den asgari ücret önerisi: 7 bin liranın üzerinde olmalı

CHP'den asgari ücret önerisi: 7 bin liranın üzerinde olmalı

CHP Sözcüsü Öztrak bugün katıldığı bir programda yaşanan ekonomik krize değinerek asgari ücretin 7 bin liranın üstüne çekilmesi gerektiğini söyledi.

CHP Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, FOX TV’de yayınlanan “Çalar Saat” programında İlker Karagöz'ün konuğu oldu. Burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Öztrak, yükselen enflasyon rakamlarına ve vatandaşın ekonomik sıkıntılarına dikkat çekti.

Öztrak, 2023 yılı asgari ücretinin ne olacağına ilişkin sorulan sorunun üzerine şu açıklamayı yaptı:

“Bir de ocak ayında memur maaşlarını, ücretleri, asgari ücreti artırayım, millette bir işler iyi gidiyor havası yaratayım, sonra ezeyim, yaptığı bu. Gördük, Macaristan’da da böyle, bunları yaptılar seçimden önce seçimden sonra milleti ezip gittiler. Enflasyon artı refah payı kadar asgari ücretin artırılması lazım. Bugün baktığınız zaman asgari ücretin önümüzdeki yıl 7 bin liranın üstüne çekilmesi lazım, açlık sınırı aşması lazım”

AÇLIK SINIRI 7 BİN 425 LİRA

Türk-İş araştırmasına göre ekimde açlık sınırı yani dört kişilik bir ailenin dengeli ve yeterli beslenebilmesi için bir ayda harcaması gereken meblağ 7 bin 425 liraya yükselmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN