Citi, Ons fiyatında 3500 doları görüyor: Altında yeni rekor yolda

Citi, Ons fiyatında 3500 doları görüyor: Altında yeni rekor yolda

Citi Bank, artan jeopolitik riskler ve ekonomik belirsizlikler ışığında altın fiyatlarına ilişkin tahminini yukarı yönlü revize etti. Banka, ons altının kısa vadede 3.500 dolara ulaşabileceğini öngörüyor.

Küresel ekonomi ve siyasette yaşanan belirsizlikler altına olan talebi yeniden yükseltti. Citi Bank, bu çerçevede 0-3 aylık dönem için ons altına ilişkin fiyat tahminini güncelleyerek rekor seviyelere işaret etti. Bankanın analizine göre, altının ons fiyatı önümüzdeki aylarda 3.100 ila 3.500 dolar bandında dalgalanacak; bu da altının tüm zamanların en yüksek seviyesini yeniden test edebileceği anlamına geliyor.

Citi'nin değerlendirmesinde, yatırımcıların artan risk ortamında güvenli liman olarak altına yönelme eğiliminin güçlendiği vurgulandı. Bu yönelimin yalnızca bireysel yatırımcılarla sınırlı kalmadığı, merkez bankalarının rezerv tercihlerinde de altına ağırlık verdikleri ifade edildi. Raporda, "Dolar yerine altını rezerv tercihi olarak öne çıkaran merkez bankaları, fiyatların yukarı yönlü hareketini destekliyor" değerlendirmesi yer aldı.

DEĞERLİ METALLERDE DENGE STRATEJİSİ

Dünya Gazetesi'nin haberine göre Citi Bank, altın dışında değerli metal piyasalarına ilişkin kısa vadeli beklentilerini de korudu. Banka, platin için üç aylık hedefini 1.050 dolar/ons, paladyum için ise 900 dolar/ons seviyesinde sabit tuttu.

Analistler, önümüzdeki dönemde jeopolitik gelişmelerin yanı sıra ABD'de faiz politikası, enflasyon dinamikleri ve merkez bankalarının rezerv tercihlerinin altın fiyatları üzerindeki etkisinin yakından izleneceğini belirtiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN