Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Asgari ücret zam oranı belli oldu: İşte kulisleri heyecanlandıran yeni rakam

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Asgari ücret zam oranı belli oldu: İşte kulisleri heyecanlandıran yeni rakam

Son dakika haberi... Milyonlarca çalışan ve emeklinin gözü Temmuz ayının ilk haftasında açıklanacak olan asgari ücret zammında. Vatandaşlar 'Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Temmuz ayında asgari ücret artışı ne kadar olacak?' sorularını araştırırken beklenen açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi! Asgari ücret zam oranı belli oldu. Rakamı duyan milyonlarca çalışan bayram edecek. İşte kulisleri heyecanlandıran yeni rakam...

Asgari ücret zammında son dakika gelişmesi. Milyonlarca işçi ve emeklinin gözü Temmuz ayında yapılacak olan zam artışlarında. Asgari ücret zammı ile ilgili birçok rakam kulislerde dolaşırken beklenen açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimatı verdi. Asgari ücret zam oranı belli oldu! Milyonlarca çalışanı heyecanı boğan rakam! Peki asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Temmuz ayında asgari ücrete ne kadar zam gelecek? İşte son dakika asgari ücret haberinin detayları

gfgfgf-2023-06-09t111728-500.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret zammı ile ilgili çalışmaların başladığını duyurdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ilk kabine toplantısının ardından seçim döneminde asgari ücretliye, memura, emekliye verilen sözleri hayata geçirmek için kolları sıvadı. Bakan Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye İş Kurumu başta olmak üzere bakanlığa bağlı birçok kurum ile ilk teması gerçekleştirdi. Kamu işçilerinde en düşük maaşın 20 bin TL'ye çıkmasının ardından gözler asgari ücrete çevrilmiş durumda.

6 AYLIK ENFLASYON DİKATE ALINACAK

Temmuz ayında yapılacak olan aram zam için anket çalışmaları yapılırken Asgari Ücret Tespit Komisyonu da Kurban Bayramı'ndan hemen sonra toplanacak. Çalışma Bakanı Işıkhan'ın başkanlık yapacağı komisyon toplantısında, yeni asgari ücret belirlenerek duyurulacak. Ara zammın belirlenmesinde temmuzun ilk haftasında açıklanacak haziran ayı verileri ile ortaya çıkacak 6 aylık enflasyon belirleyici olacak.

ERDOĞAN TALİMATI VERDİ: ASGARİ ÜCRET ZAM ORANI BELLİ OLDU!

Sabah'ta yer alan habere göre, Asgari ücretin refah payı ile birlikte yaklaşık yüzde 30 zamla 11 bin lira seviyesine çıkması bekleniyor. Masada bulunan bir diğer önemli başlık ise memur ve emekli maşlarına yapılacak olan zamlar. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yasasından yararlanarak emekli olanlarla birlikte yaklaşık 15.6 milyon emekli enflasyon zammıyla beraber refah payı da alacak.

fggfgf-79.jpg

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİNDEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Ak Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, bir TV kanalında şu açıklamaları yaptı; Biz inşallah asgari ücret ile ilgili ve en düşük memur maaşının 22 bin lira olmasıyla ilgili kanun teklifimizi hemen komisyonlar oluşur oluşmaz inşallah bu çalışmaları ortaya koyacağız. Tabi bu konuda Haziran ayının enflasyonunun da ortaya çıkması gerekiyor. 6 aylık dönemdeki enflasyon oranını ve refah farkını beraber değerlendirmemiz gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN