Dev şirket iflasını duyurmuştu! Bir dünya devi daha batıyor: Atilla Yeşilada açıkladı

Dev şirket iflasını duyurmuştu! Bir dünya devi daha batıyor: Atilla Yeşilada açıkladı

Pandemi ile birlikte yaşanan küresel krizler tüm şirketli etkilemeye devam ediyor. Pandemiden sonra başlayan savaşlar küresel piyasaları sert şekilde etkilerden dev şirketlerden peş peşe iflas haberleri geliyor. Geçtiğimiz günlerde ABD'nin dev şirketi WeWork iflas başvurusunda bulunduğunu ve 19 milyar dolarlık borçlarının olduğunu duyurmuştu. Bir dünya devi daha batıyor! Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada duyurdu. Dev şirket iflasın eşiğinde. Yılların şirketi batmaya doğru gidiyor.

MURATHAN DEMİRCİOĞLU | KARAR

Dünya genelinde etkili olan ekonomik krizler dev şirketleri iflasa sürüklemeye çalışıyor. Yıllarca piyasada yerini koruyan şirketler tek tek batmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde ABD'nin dev şirketi WeWork iflas başvurusunda bulunduğunu ve 19 milyar dolarlık borçlarının olduğunu belirtmişti. Yaşanan olayın ardından bir iflas haberi daha geldi. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada duyurdu. ABD’nin en değerli girişimi İflas başvurusunda bulundu. O şirkette batmanın eşiğinde. İşte detaylar haberimizde...

DEV ŞİRKET İFLAS BAYRAĞINI ÇEKTİ

Pandeminin ardından birçok şirket kendini toparlayamadı. Üst üste gelen savaş ve küresel krizler şirketleri sert şekilde etkilemeye devam ediyor. WeWork Inc. yaklaşık 19 milyar dolarlık borcuyla iflas başvurusunda bulundu. New York merkezli şirket yaptığı açıklamada, teminatlı tahvillerinin yaklaşık %92'sini temsil eden alacaklılarla bir yeniden yapılandırma anlaşması yaptığını ve ofis alanı kiralama portföyünü yeniden düzenleyeceğini belirtti.

ATİLLA YEŞİLADA DUYURDU: BİR DÜNYA DEVİ DAHA BATIYOR

WeWork iflas başvurusunun ardından bir iflas haberi daha geldi. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, sosyal medya hesabından üzülerek duyurdu. Yeşilada, yapmış olduğu paylaşımda sırada AirBnB şirketinin bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

"ABD’nin en değerli girişimi İflas başvurusunda bulundu--İbret olsun. WeWork sizlere ömür, bence sırada AirBnB var"

b454.jpg

PANDEMİ DEV ŞİRKETLERİN ÇÖKÜŞÜ OLDU

Dünya devi ev paylaşım/rezervasyon uygulaması Airbnb, pandemiden edilen zararlardan dolayı daha önce işten çıkarmalara başlamıştı. Covid-19 krizi nedeniyle yaşadıkları nakit krizini aşabilmek için şirket çalışanların %25’ini işten çıkarma kararı almıştı. Şirketin çalışanlarının %25’i is 1900 çalışana denk geliyor. Bu 1900 çalışanın hangi ülkelerde yer aldığı belirtilmedi.

ghgh-34.jpg

Öte yandan, işten çıkarılanların kendilerini toparlayıp yeni iş bulana kadar destek almaları için çalışanlara, 14 haftalık ücretleri tazminat olarak peşin ödenecek. Ayrıca, şirkette çalıştıkları her yıl için bir haftalık ücret daha ödenecek. Ayrıca, ABD’deki bir yıllık sağlık sigortası kadar da sağlık desteği alacaklar. Yani işsiz kalabilecekleri ilk yıl boyunca sigortaları ödenmiş olacak. ABD’de çalışan kesimi en çok endişelendiren konulardan biri sağlık sigortası. Zira son derece pahalı olan sağlık sisteminden yararlanabilmek için sigortalı olmak gerekiyor ve işveren sigortayı ödemediğinde, bu pahalı hizmetten faydalanmak önemli bir soruna dönüşebiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN