Devletten her ay 4 bin lira nakit! Resmen duyuruldu... Milyonlarca kişiye iyi haber: O sebepten işinizden olduysanız korkmayın

Devletten her ay 4 bin lira nakit! Resmen duyuruldu... Milyonlarca kişiye iyi haber: O sebepten işinizden olduysanız korkmayın

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketinin ardından depremzedelere yönelik yeni adımlar atılmaya devam ediliyor. Devlet tarafından yapılan son duyuru ise merak konusu oldu. Resmen duyurdular. Milyonlarca kişiye her ay 4 bin TL verecekler. O sebepten dolayı işinizden olduysanız hemen sizde başvurun ve paranız alın. İşte detaylar...

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan deprem felaketinin ardından devlet depremzedelere yönelik yeni adımlar atmaya devam ediyor. Bu zorlu süreçte vatandaşlarının yanında olmaya çalışan devlet yeni destek paketini duyurdu. Milyonlarca kişiye iyi haber. Son dakika olarak duyurdular. O sebepten dolayı işinden olan kişilere devlet tarafından her ay 4 bin TL nakit ödeme desteği sağlanacak. Başvuru şartları belli oldu. İşte destek ödemesinin detayları...

ÖLÜ SAYISI 42 BİNİ GEÇTİ

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde ağır hasarlara neden oldu. Deprem felaketinde yüzlerce bina yıkılırken, çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti. AFAD tarafından yapılan son açıklamalara göre 42 bin 310 kişi depremden dolayı hayatını kaybederken 448 bin 18 vatandaşımız bölgeden tahliye edildi. Bu süreçte ekonomik açıdan sorunlar yaşayan depremzedelere ise güzel haber geldi.

dfdffdfd-4.jpg

İŞSİZ KALANLAR DİKKAT!

Depremde sebebiyle iş yerlerinin çoğu kapandı. Aynı zamanda milyonlarca kişi işsiz kalmış durumda. Bu süreçte ne yapacağını bilemeyen milyonlarca kişiye güzel haber geldi. Devlet tarafından her ay 4 bin TL nakit desteği sağlanacak.

gfgfgfgf-24.jpg

HER AY 4 BİN TL VERİLECEK

Peki bu destek ödemesi kimleri kapsıyor? Kimlere verilecek? Yapılan duyuruya göre, deprem sebebiyle işyerinin kapanması veya kapatılması sebebiyle iş sözleşmesi feshedilen işsizlik maaşı, kısa çalışma ödeneği alamayanlara günlük 133,44 TL Nakit Ücret Desteği verilecektir. Yani aylık olarak 4 bin lira ödeme yapılacak.

fdfdfd-2023-02-22t151953-366.jpg

İŞSİZLİK MAAŞI VE YARIM ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan konuyla ilgili olarak yapılan açıklama şu şekilde;

Şubat ayına ait 5 Mart 2023’ te yapılacak işsizlik ödeneği ödemeleri ile 28 Şubat 2023’te yapılacak yarım çalışma ödeneği ödemeler depremden etkilenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Şanlıurfa, Osmaniye illerinde 15 Şubat 2023 tarihinde hesaplara yatırılacak.

Alınan önlemler doğrultusunda, işsizlik ve yarım çalışma ödeneği Şubat ayı ödemeleri 15 Şubat 2023’te, Mart ayı ödemeleri 21 Mart 2023’te, Nisan ayı ödemeleri ise 19 Nisan 2023’te yapılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN