Dolar kuru güne nasıl başladı?

Dolar kuru güne nasıl başladı?

Dün öğle saatlerinde 17,50'yi aşan dolar bugün güne 17,33 seviyesinde başladı. Euro ise 18,21 civarında işlem görüyor. Bu ayki faiz kararını yarın açıklayacak olan Merkez Bankası'nın faizi sabit tutması beklenirken döviz kurunda dalgalanma olup olmayacağı ise merak konusu.

Dolar kuru bu sabah güne 17,33 seviyelerinde başladı. Euro ise 18,21 civarında işlem görüyor.

Dolar endeksi, yendeki düşüşün diğer para birimlerinin kazanımlarıyla dengelenmesiyle 104.41 seviyesinde bu haftaki yatay seyrini sürdürdü.

Bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ı resmi törenle karşılayacak.

GÖZLER MERKEZ BANKASI'NDA

Yurtiçi piyasalarda bu hafta Merkez Bankası'nın faiz kararı bekleniyor.

Geçen yılın son 4 toplantısında faizde toplam 500 baz puan indirime gittikten sonra, bu yılın ilk 5 toplantısında bir değişiklik yapmayan Merkez Bankası (TCMB) bu ayki faiz kararını 23 Haziran'da açıklayacak.

Şahap Kavcıoğlu başkanlığında toplanan Para Politikası Kurulu'nun politika faizini yüzde 14 seviyesinde sabit bırakması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN