Dolar tarihi zirvesini de geçti

Dolar tarihi zirvesini de geçti

8,54'e kadar yükselerek dün 8,58'deki tarihi zirvesine yaklaşan dolar/TL, bu sabaha 8,55 seviyelerinde başladıktan sonra 8,61'i gördü. Dolar böylelikle kendi rekorunu kırmış oldu. Euro/TL de 10,47 ile rekor tazeledi.

Dün piyasaların kapanışına doğru hareketlenen dolar/TL 8,54'e kadar yükselirken bugün 8,58'deki tarihi seviyesini de geçti.

Dünkü yükseliş sonrası günü 8,50'nin hemen altında tamamlayan dolar/TL, bu sabaha 8,54-8,55 seviyelerinde başlamıştı.

Kur, 8,61 ile tüm zamanların en yüksek seviyesini görerek rekor kırdı.

Reuters ajansı TL’nin değer kaybında küresel enflasyon beklentilerinde artış, Merkez Bankası’nın kısa süre içinde faiz indirme ihtimali ve erken seçim ihtimalinin etkili olduğunu aktardı.

EURO REKOR TAZELEDİ

Euro/TL de 10,47 ile tüm zamanların zirvesine çıktı.

STERLIN 3 AYIN ZİRVESİNDE

Sterlin, İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) beklenenden daha erken faiz artırımı yapacağı tahminlerinden destek bularak dolar karşısında üç ayın en yüksek seviyesini gördü; dolarda ise bugün açıklanacak enflasyon göstergelerinden PCE verisi takip ediliyor.

Sterlin dün bir BoE yetkilisinin merkez bankasının gelecek yıla kadar faizleri artırabileceği açıklamasının ardından yüzde 0,58 yükseldikten sonra bugün kazanımlarını koruyarak 1.4203 dolarda işlem gördü. Euro/sterlin yüzde 0,04 değer kaybıyla 85.83 sterlinde seyretti.

Euro, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) gevşek para politikasını destekleyen açıklamalarının ardından dün 1.2266 dolarda beş buçuk ayın en yüksek seviyesini gördükten sonra gerileyerek 1.2192 dolarda işlem gördü. ECB para politikası toplantısı 10 Haziran'da düzenlenecek. Ekonomistler enflasyon göstergelerinden PCE verisinin Nisan'da yıllık bazda yüzde 2,9 artacağını tahmin ediyorlar. PCE verisi Mart'ta yüzde 1,8 yükselmişti.

S&P'NİN TÜRKİYE RAPORU BEKLENİYOR

Haftanın son işlem gününde yurt içinde yoğun veri gündemine ek olarak Standard and Poors'un (S&P) daha önce açıkladığı takvimde yer alan olası Türkiye raporu beklenecek. S&P'nin Türkiye için kredi notu "Durağan" görünüm ile "B+" seviyesinde bulunuyor ve piyasalarda muhtemel bir değerlendirme gelse bile Türkiye'nin notunda ve görünümünde bir değişiklik beklenmiyor. Küresel piyasalarda ise Biden'ın bugün açıklayacağı 6 trilyon doları bulması beklenen ABD'nin 2022 yılı mali bütçesi takip edilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN