Döviz mevduatı yarım milyar dolar geriledi

Döviz mevduatı yarım milyar dolar geriledi

Geçtiğimiz hafta döviz kurları rekor seviyelere çıkarken yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatında 571 milyon dolar düşüş yaşandı.

Merkez Bankası’nın haftalık para ve banka istatistiklerine göre de yurtiçi yerleşiklerin döviz mevduatı 4 Haziran haftasında 576 milyon dolar azalarak 227 milyar 463 milyon dolara geriledi. Merkez Bankası’nın parite etkisinden arındırılmış verisine göre döviz mevduatında 4 Haziran haftasında 30 milyon dolar azalma gösterdi. Gerçek kişilerin parite etkisi arındırılmış olarak döviz mevduatı 456 milyon dolar artarken, tüzel kişilerin parite etkisinden arındırılmış olarak toplam döviz mevduatı da 485 milyon dolar azaldı.

Dünya'da yer alan habere göre, Dolar/TL’nin yukarı yönlü hareketlerinin sürdüğü ve 8.77 liraya kadar yükseldiği geçen hafta bireysel yatırımcılar dolar alımını her şeye rağmen sürdürürken tüzel yatırımcılar yüksek fiyatı satış fırsatı olarak gördü. Merkez Bankası para ve banka istatistiklerine göre bireysel hesapların dolar mevduatı 111 milyon dolar arttı, tüzel hesapların ise 184 milyon dolar azaldı. Tüzel hesaplar Euro ve altın mevduatlarında da azaltmaya gitti. Merkez Bankası'nın parite etkisinden arındırılmış verilerine göre tüzel kişilerin Euro mevduatı 276 milyon dolar, kıymetli maden hesapları ise 3 milyon dolar geriledi.

Bireysel hesaplarda ise yurtiçi bireysel yatırımcılar ise Euro ve kıymetli maden hesaplarında da alım yönünde hareket etti. Yine Merkez Bankası'nın parite etkisinden arındırılmış verilerine geçen hafta göre yurtiçi yerleşik bireylerin Euro mevduatı 203 milyon dolar, kıymetli maden depo hesapları ise 97 milyon dolar arttı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN