Dolar ve Euro fiyatları 21 Mayıs Salı | Döviz kuru grafiğinde gevşeme…

Dolar ve Euro fiyatları 21 Mayıs Salı | Döviz kuru grafiğinde gevşeme…

Dolar ve Euro fiyatlarının 21 Mayıs Salı gününe nasıl başladığı araştırılıyor. Gelişmekte olan ülke para birimlerinde izlenen olumlu havaya paralel olarak haftanın ilk gününde 6 TL seviyelerine kadar inen dolar fiyatları, şu an itibarıyla 6,02 civarında hareket ederek gevşeme eğilimi sergiliyor. Peki Euro ne kadar? İşte 21 döviz kuru 21 Mayıs fiyatları…

Yurt içinde YSK’nin İstanbul seçimlerine yönelik verdiği yenileme kararı ile ilgili gerekçeli kararını ve seçim süreçlerini izleyen piyasalar, S-400 ve F-35 ile ilgili gelişmeler ile yurt dışında ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşlarını da yakinen takip ediyor. Bunlara paralel olarak tavır sergileyen döviz kuru grafiğinde anlık değişmeler olabiliyor. Peki dolar şu an ne kadar? Euro kaç TL? İşte detaylar…

Dolar ve Euro ne kadar?

Dolar/TL saat 10:00 itibarıyla 6.02 TL seviyesinde işlemlerini sürdürüyor. Doların belirtilen seviyelerde seyri devam ediyor. Euro ise son günlerdeki yatay seyrine devam ederek, 6,72 TL civarında hareket ediyor.

Diğer yandan yurt içinde Türk lirasındaki baskı unsuru olan, son zamanlarda azalsa da altı aydır aralıksız süren lokallerin döviz biriktirme eğilimine yönelik önlemler izleniyor. BDDK bugünden itibaren gerçek kişiler tarafından yapılan 100,000 dolar üzerindeki döviz alımı işlemlerinin bir iş günü valörlü gerçekleşeceğini duyurdu.

19-05/21/dolar-ve-euro-fiyatlari-21-mayis-sali-doviz-kuru-grafiginde-gevsemejpgg.jpg

Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Beste Naz Süllü, kurda dün itibarıyla gözlenen çekilmenin küresel bazlı olduğunu ifade ederek, “Gelişmekte olan ülke para birimlerinde dolar karşısında kar realizasyonu şeklinde bir tepki verdi. Ancak bu hareketin sürekli olacağını düşünmüyoruz. Döviz borcu yüksek ülkeler ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşının yarattığı olumsuz hava nedeniyle zorlanıyor. Diğer taraftan S400 konusu ve ABD ile ilişkiler, İran konusu izleniyor” dedi.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN