Dolara 1994 Darbesi! Selçuk Geçer 'Dolar 35 Lira' Tarihini Açıkladı... Kara Listeye Hazır Olun

Dolara 1994 Darbesi! Selçuk Geçer 'Dolar 35 Lira' Tarihini Açıkladı... Kara Listeye Hazır Olun

Dolar/Euro paritesinde yaşanan dalgalanmaya ilişkin Piyasa Analisti Selçuk Geçer, yaşanan ters düşüşün nedenini açıkladı. Yatırımcılar "Uyarıyorum" diyerek doların 30 liraya çıkacağını ifade etti. Tarih veren Geçer, doların 12 lira olacağını söylediğinde kızanlara sert çıktı. Her tahmini çıkan Geçer dolar ve euroda görülecek seviyeleri verdi.

Enflasyon verilerini değerlendiren Selçuk Geçer, enflasyondan daha korkunç olan bir diğer durumun dış ticaret açığı olduğunu belirtti. Yanlış politikalardan dolayı Türkiye'nin gri listeden kara listeye geçebileceğini ifade eden Memiş, doların 30 lira olacağını söyledi. Paritede yaşanan dolar/euro dengesinin bozulmasını ise maddelerle anlattı.

dolarlar.jpg

DOLARIN YÜKSELİŞ NEDENİ AÇIKLADI

"Parite kaynaklı bir dolar yükselişi görebiliriz demiştim. Bu yükseliş parite kaynaklı. Parite 1,03'e yükselir ardından 1,03'ü kırmadan 0,90-80 seviyeleri görebiliriz. Tekrardan 1,01 seviyelerini gördü. FED başkanlarından önemli açıklamalar geldi. Hazırlıklı olalım diyor. Bu seneyi 3,75-4'ten kapatmamız gerekiyor dediler. Bu 100+100 baz puan demek"

TÜİK RAKAMLARINDA 20 PUAN FARK VAR

"TÜİK'in enflasyonu yüzde 79,6. Arada 20 puan fark var. Bu da bize TÜİK'in açıkladığı enflasyonun gerçekle alakası yok. Vatandaş olarak enflasyonun baz alınması gerek ama gölgedeki sıcaklık baz alınıyor. Ev fiyatları 5 kat arttı, gübre fiyatlarına 38 kat zam gelmişken, benzin 5 kat almışken, gıda fiyatları 5 kat artmışken nasıl enflasyon yüzde 79 gelir? TÜİK bunu bize açıklasın"

DOLAR 35'E ÇIKARSA BAŞINIZ KOYUN

"Bu kadar yüksek bir enflasyon varken ve yükselmeye devam ederken Temmuz ayında bu kadar yüksek enflasyonist ortam varsa doları kontrol edemezsiniz. Sazan sarmalından çıkmazsınız. Dış ticaret açığı korkunç bir şekilde açacak diyordum. 40 milyar dolar para gelse 5 ay daha dış ticaret açığının üzerine eklemeler gelecek. 120 milyar dolar dış ticaret açığına koşuyoruz. Dolar 35'e kadar çıkarsa oturup başınıza koyun. Piyasa paniği gelirse 5 Nisan'dan beter oluruz. "

TÜRKİYE KARA LİSTEYE GİREBİLİR

"Dış ticaret açığı enflasyondan daha önemli. Dış ticaret 10 milyar dolar. Önümüzdeki 5 ayıda üzerine eklediğimizde en az 100 milyar dolarla yükselecek. Merkez Bankası rezervi çökmüş. Eksi 60 milyar dolarlara koşuyoruz. Bu koşullarda dövize bakalım. Doların 18,05 seviyesi parite etkisi. Parite etkisi daha da düşerse bu dolar 18,80' lere Euro 17'lere düşmesi demek. Bu ihracatçı firmaların batması demek. Ödemeler dengesini daha bozacak. Bu Türkiye'nin gri listeden kara listeye gitmesine yol açarlar. 5 Nisan'dan beter oluruz. Doların 5'e katlaması demek. Büyük ateşle oynadıklarının farkında değiller. Para Politikaları ile yönetilmediğini öğrenemediler. Bu yönetemiyorlar da. "

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN