Doların 42 TL olmasına birkaç ay kaldı! Selçuk Geçer, nokta atışı tarih verdi, herkes hazır olsun

Doların 42 TL olmasına birkaç ay kaldı! Selçuk Geçer, nokta atışı tarih verdi, herkes hazır olsun

Merkez Bankası'nın dolar kurunu baskılamak amacıyla faiz artırdığını dile getiren Selçuk Geçer, doların 42 TL olacağı tarihi açıkladı. İşte, Selçuk Geçer dolar yorumu...

İsabetli tahminleriyle dikkat çeken ekonomist Selçuk Geçer, Merkez Bankası'nın faiz kararı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ekonominin düzelebilmesi için dolar kurunun artması gerektiğinin altını çizen Selçuk Geçer, Merkez Bankası'nın faiz kararını ile ilgili açıklama yaparak, 2024 yılında dolar kurunun 42 TL olma ihtimalinin yüksek olduğunu ifade etti.

DOLAR NE KADAR OLACAK? DOLAR YÜKSELİR Mİ?

750 baz puanlık artış kararının sürpriz olduğunu ifade eden Selçuk Geçer, piyasalar açısından değişen bir şey olmadığını, bu karardaki amacın dolar kurunu baskılama olduğunu vurguladı. Tek amaç bu niyetse eğer, "Bunun işe yaramayacağını görecekler" diyen Selçuk Geçer, sektör yetkililerinin de hiçbir zaman dolar düşecek gibi bir yaklaşımda bulunmadığını belirtti.

"TÜRK LİRASI, ENFLASYON DEĞERİNE DOĞRU GİTMELİ"

Tam olarak bu amaç doğrultusunda dolar kurunun yükselmesi ve TL'nin değer kaybetmesi gerektiğini savunan Selçuk Geçer, TL'nin enflasyon değerine doğru gitmesi gerektiğini belirtti.

Bu durumda oluşan enflasyonun gerçek değerinin geçmişten bugüne kadar oluşan gerçek enflasyon oranlarının hesaplanması gerektiğini ifade eden Selçuk Geçer, buradaki kümülatif oranı ancak bu şekilde bulunacağını ve ona göre müdahale edileceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN