Dolarınız varsa satıp kurtulun! İslam Memiş felaket tarihini duyurdu, tufan kopacak

Dolarınız varsa satıp kurtulun! İslam Memiş felaket tarihini duyurdu, tufan kopacak

Kur fiyatlarındaki makas aralığı yeniden uzmanların diline dolandı. Seçimden sonra hızla yükselen kur günümüzde rekorlar kırmaya devam ediyor. Gösterge kur ile fiziksel kur arasındaki makas aralığının yeniden açılmasıyla birlikte dikkatler dövize çekildi. İslam Memiş, bu durumu değerlendirdi. İşte tüm detaylar...

Kurda yaşanan dalgalanmalara dair uzman isimlerden yeni açıklamalar geldi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından paylaşılan faiz kararının beklentilerin altında gelmesiyle dengeler şaştı.

DOLAR BEŞİK GİBİ SALLANACAK

Geçtiğimiz gün gece Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile imzaların atılmasıyla birlikte 50.7 milyar dolar tutarında ticari anlaşmaların yapılması, döviz ve altının üzerine su dökmeyi başardı.

Hazinenin sıcak para ihtiyacı ile birlikte gündeme gelen anlaşma sonrasında gram altın 1.700 TL seviyelerinden düştü. TCMB faiz kararı beklentinin altında gelince yatırımcı 3 gün sonra yapılacak. FED faiz toplantısına dikkatini verdi.

slam-memisten-altin-tavsiye-hemen-bunu-yapin-cok-kazanacaksiniz.jpg

ONS ALTIN 2.000 DOLAR OLACAK

Ülkemizde yaptığı açıklamalar ve isabetli tahminleriyle sık sık gündeme gelen altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yeni açıklamalarda bulundu. 25 - 26 Temmuz tarihlerinde ABD Merkez Bankası tarafından açıklanacak faiz kararı öncesinde yatırımcılara seslendi.

Seçim öncesinde Merkez Bankası tarafından döviz talebi oluşturma ihtimali olan işlemlerin kısıtlandığını belirten uzman isim bu durumun piyasadaki makas aralığının yükselmesine neden olduğunu açıkladı.

Altın fiyatlarına dair açıklamalarda bulunan Memiş, 25 - 26 Temmuz tarihleri arasında paylaşılacak faiz kararı ile tahminlerini paylaştı. Ons altın fiyatının 2.000 bandını aşacağına dair tahminlerini paylaştı. Faiz beklentilerini açıklayan 100 ekonomist ise 25 baz puanlık bir artış olacağı yönünde belirtiyor.

altin-ve-para-piyasalari-uzmani-isl-jztl-cover.webp

DOLARDA BÜYÜK TEHLİKE

Dolar kuru hakkında kritik açıklamalarda bulunan uzman isim uyarılarından bahsetti. Euro / dolar paritesinin 1.12 seviyelerinde olduğunda yaptığı uyarıyı bir kez daha hatırlattı. Kar satışlarının üzerine 1.11'e çekilen pariteye dair ifadelerinin ve beklentilerin karşılık bulduğunu belirtti.

Faiz kararına karşı tahminlerinin olması halinde dolar endeksinin gerileceğini açıkladı. Bu durum karşısında ise parayı dolarda tutmak yerine euro ya da altın alınması gerektiğini belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN