Dövizden hemen çıkın! Atilla Yeşilada yatırımcıları uyardı... Merkez Bankası silahını çıkarıyor

Dövizden hemen çıkın! Atilla Yeşilada yatırımcıları uyardı... Merkez Bankası silahını çıkarıyor

31 Mart Yerel Seçimler öncesi dolar kurundaki hareketlilik yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Vatandaşlar 'Dolar yükselecek mi, düşecek mi? Seçimden sonra dolar ne kadar olacak?' sorularını araştırırken tahminleriyle dikkat çeken ekonomist Atilla Yeşilada'dan dolar kuruna ilişkin yeni bir uyarı geldi. Dövizden hemen kaçın! Merkez Bankası asıl kozunu şimdi oynayacak.

Yaptığı dolar tahminleriyle sık sık gündeme gelen ekonomist Atilla Yeşilada, Türkiye'deki yatırımcıları bir kez daha uyardı. 'Seçimden sonra dolar yükselecek mi, düşecek mi?' sorusunu yanıtlayan Yeşilada, vatandaşlara tarihi bir uyarıda bulundu. Dövizden hemen kaçın! Merkez Bankası'ndan beklenmedik karar. İşte 23 Mart 2024 güncel dolar ve euro fiyatları...

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI AÇIKLADI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını açıkladı. TCMB, mart ayında politika faizini sürpriz bir şekilde yüzde 50'ye yükseltti.

Yurt içinde dün alıcılı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,28 değer kazancıyla 8.955,12 puandan tamamlarken, bugün gözler TCMB'nin para politikası kararlarına çevrildi. AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, TCMB'nin politika faizini sabit bırakmasını bekliyor.

yeni-proje-2024-03-23t110539-492.jpg

Dolar/TL, dün, önceki kapanışının yüzde 0,4 altında 32,2170'ten tamamlamasının ardından bugün bankalararası piyasanın açılışında 32,4150 seviyesinden işlem görüyor.

ÜNLÜ EKONOMİST UYARDI: DÖVİZDEN HEMEN KAÇIN!

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar biriktiren vatandaşlara seslenen ekonomist Atilla Yeşilada, "Dövizi bozdurup TL'ye geçin" uyarısında bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in son açıklamalarını hatırlatan Yeşilada şunları söyledi:

"Mehmet Şimşek, 'Merkez Bankası enflasyona karşı ne yapacağını biliyordur ve eli tamamen serbesttir' dedi. Ayrıca çok daha önemlisi, 'Sayın Erdoğan'la para politikası konusunda tamamen aynı fikirdeyiz' dedi. Merkez Bankası'ndan 500 baz puanlık artış kararı çıkarsa artık korkmayın, her şeyi alın, borsaya girin, devlet tahvili alın, TL mevduata geçin, dövizden tamamen çıkın."

yeni-proje-2024-03-23t110501-847.jpg

SEÇİMDEN SONRA DOLAR NE KADAR OLUR?

Seçimlerden sonra doların geleceği seviyeler ile ilgili önemli tüyolar veren Yeşilada, "Amerikan Merkez Bankası FED her 3 ayda bir tahminlerini yeniliyor. Federal Açık Piyasa Komitesi'ne katılan guvernörler de FED'i bağlamayan kendi şahsi tahminlerini yayınlıyorlar. Tahmin raporları bu sene 3 faiz indirimi gösteriyordu, o indirimler 2'ye düşer ve bu, ABD Doları'nı ve ABD tahvil faizlerini yükseltir. Bu durum Türkiye'nin hayatını biraz daha güçleştirebilir." dedi.

yeni-proje-2024-03-23t110518-317.jpg

23 MART 2024 DOLAR NE KADAR?

Dolar, Euro ve Sterlin gibi önemli para birimlerinin yanı sıra altın fiyatlarını da anlık olarak öğrenmek isteyen vatandaşlar, arama motorlarında 1 Dolar kaç TL? Euro, dolar, sterlin, gram, çeyrek, yarım altın ne kadar? gibi sorularla araştırma yapıyorlar. İşte 23 Mart Cumartesi 2024 Döviz Kuru...

İşte 23 Mart 2024 Döviz Kuru:

  • ABD Doları: Alış 31,95 TL - Satış 31,98 TL
  • Euro: Alış 34,53 TL - Satış 34,68 TL
  • Sterlin: Alış 41,13 TL - Satış 41,33 TL
  • Bu verilere göre, 1 Dolar'ın Türk Lirası karşılığı 31,98 TL olarak belirlenmiştir

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN