Dünya Bankası harcadığı parayı açıkladı: Korona için rekor ödeme

Dünya Bankası harcadığı parayı açıkladı: Korona için rekor ödeme

Dünya Bankası, Kovid-19 salgını ile mücadelede 15 ayda 157 milyar doların üzerinde kaynak kullandı. Dünya Bankası Başkanı David Malpass, bu kaynağın rekor olduğunu vurgulayarak "Daha geniş tabanlı bir ekonomik toparlanma sağlanmasına yardımcı olmak için devam eden bu salgında gelişmekte olan ülkelere kritik yardım sağlamaya devam edeceğiz" dedi.

Dünya Bankası Grubu'nun Kovid-19 salgınının tıbbi, ekonomik ve sosyal etkileri ile mücadele için son 15 ayda 157 milyar doların üzerinde kaynak kullandığı açıklandı.

Bankadan yapılan açıklamada, gelişmekte olan ülkelerde milyonlarca insanın yaşamına ve geçim kaynaklarına ciddi şekilde zarar veren Kovid-19 salgınına cevap olarak, 1 Nisan 2020'den 30 Haziran 2021'e kadar olan süreçte Dünya Bankası Grubu'nun salgınla mücadele için 157 milyar doların üzerinde kaynak kullandığı aktarıldı.

TARİHİNDE BİR İLK

Harcanan kaynağın Dünya Bankası Grubu'nun tarihindeki en büyük kriz müdahalesi olduğu belirtilen açıklamada, sadece 2021 mali yılında (1 Temmuz 2020-30 Haziran 2021) grubun taahhüt ve seferber ettiği kaynağın yaklaşık 110 milyar doları bulduğu kaydedildi.

Açıklamada, salgının başlangıcından bu yana Dünya Bankası Grubunun ülkelerin acil sağlık durumlarını ele almaları, sağlık sistemlerini güçlendirmeleri, yoksulları korumaları, işletmeleri desteklemeleri, istihdam yaratmaları, yeşil ve kapsayıcı toparlanmayı başlatmaları için desteklediği ifade edildi.

"TOPARLANMA EŞİT SEYRETMİYOR"

Küresel ekonominin 2021'de yüzde 5,6 oranında büyümesinin beklendiğine işaret edilen açıklamada, şimdiye kadar toparlanmanın eşit seyretmediği ve dünyanın en yoksul ülkelerinin çoğunun geride kaldığı aktarıldı.

Açıklamada, gelişmiş ekonomilerin yaklaşık yüzde 90'ının 2022 yılına kadar salgın öncesindeki kişi başına düşen gelir seviyelerini geri kazanmasının beklendiği, yükselen piyasaların ve gelişmekte olan ekonomilerin ise sadece üçte birinin bunu sağlayabileceğinin tahmin edildiği kaydedildi.

"HARCANAN KAYNAK BİR REKOR"

Dünya Bankası Başkanı David Malpass, harcanan kaynağı 'rekor' olarak nitelendirerek, "Daha geniş tabanlı bir ekonomik toparlanma sağlanmasına yardımcı olmak için devam eden bu salgında gelişmekte olan ülkelere kritik yardım sağlamaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Malpass, gelişmekte olan ülkeler için sınırlı aşı kaynağı konusunda 'derin endişeleri' olduğunu belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN