Elektrikli otomobillerde menzili ikiye katlıyor! 3 dakikada full şarj yola devam... Şarj sorunu ortadan kalktı...

Elektrikli otomobillerde menzili ikiye katlıyor! 3 dakikada full şarj yola devam... Şarj sorunu ortadan kalktı...

Elektrikli otomobillerde yeni gelişmeler dünyayı sarsıyor. 2023 yılında şahlanan elektrikli otomobil piyasasında, şarj sorununu ortadan kaldıracak proje geliştirildi. Tek şarjla bin kilometrenin üzerinde menzil sağlıyor. Menzili ikiye katlayan bu teknolojiyle şarj etme sorunu da ortadan kalkıyor... İşte tüm detaylar...

HABER: BURAK ÖZTOPRAK

Elektrikli otomobillerde menzili ikiye katlayan teknoloji geliştirildi. Sadece 3 dakika içerisinde ful şarj yola devam edebileceksiniz. Elektriklilerin en büyük sorunu olan menzil, ortadan kalkıyor...

MENZİLİ 2 KATINA ÇIKARTIYOR

Günden güne gelişen elektrikli otomobillerde batarya sorunu ortadan kalkıyor. Değiştirilebilir batarya projesini yürüten NIO, elektrikli otomobillerin menzilini 2 katına çıkartacak teknolojiyi paylaştı. Yeni bataryayla birlikte 1.044 kilometre menzile ulaşım sağlandı. Otomobil sahipleri için batarya değişim istasyonları kurularak sadece 3 dakika içerisinde full şarj yola devam edecek.

gbnovh7wiaasfse.jpg

ŞARJ SORUNU ORTADAN KALKACAK

Yüksek menzilli ve değiştirilebilir batarya çalışmaları hakkında NIO CEO'su Li Bin, Şanghay'da başlayan 14 saatlik yolculuğu değerlendirdi. 1044 kilometre menzile ulaşan bataryayı canlı yayında test etti. Sedan ET7 modeliyle yapılan test, ET5, ES6, EC7, ES8 ve diğer NIO modellerinde de bin kilometrenin üzerine çıkacak.

Çin'de geliştirilen batarya şarj sorununu ortadan kaldıracak. Geliştirilen batarya 150 kWh kapasiteye sahip olmasıyla, yarı - katı hal batarya olarak biliniyor. NIO bu batarya sayesinde 100 kWh bataryadan sadece 20 kilo ağır olmasıyla yüzde 50 daha fazla enerji depolamayı başardı.

gbnovh6wcaacd2j.jpg

OTOMOBİL FİYATLARINDAN DAHA PAHALI

Elektrikli otomobiller için tarihi bir gelişme kaydedilse de, bataryaların fiyatı otomobil fiyatlarından daha pahalı. Değiştirilebilir ve yüksek menzilli yarı - katı bataryanın maliyeti 40 bin dolardan daha fazla. Bu maliyete sahip olması nedeniyle bataryanın ilk etapta sadece kiralık olarak piyasada yer alması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN