Emekli maaşlarında zam senaryosu! Kalem kalem hesaplandı: En düşük emekli maaşı o rakamın altında olmayacak

Emekli maaşlarında zam senaryosu! Kalem kalem hesaplandı: En düşük emekli maaşı o rakamın altında olmayacak

Son dakika haberi... Emekli maaşı zammıyla ilgili flaş gelişme! Yıl başında yapılacak olan yeni düzenleme ile birlikte emekli maaşlarına yapılacak olan zam ve en düşük emekli maaşı netleşmiş olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Mehmet Şimşek ve Bakan Vedat Işıkhan'dan emekli zammı için 'Kimse enflasyon karşısında ezdirilmeyecek' talimatı verdi. Peki emekli zammı ne kadar olacak? Beklenen haber geldi, kalem kalem hesaplandı. En düşük emekli maaşı o rakamın altında olmayacak!

Milyonlarca emeklinin merakla takip ettiği emekli maaşı zammında yeni zam senaryosu belirlendi. Yıl başında yapılacak olan yeni düzenleme ile birlikte emekli maaşı zammı ve en düşük emekli maaşı ortaya çıkacak. Vatandaşlar 'Emekli maaşına ne kadar zam yapılacak? 2024 en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?' sorularını araştırırken beklenen haber geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakan Mehmet Şimşek ve Bakan Vedat Işıkhan'a emekli zammı için 'Kimse enflasyona ezdirilmeyecek' diyerek talimat verdi. Emekli maaşı zammı belli oldu! Kalem kalem hesaplandı. En düşük emekli maaşı o rakamın altında olmayacak. Emekliler bu haberle bayram edecek! İşte son dakika emekli maaşı zammı haberinin detayları...

EMEKLİLERE 5 BİN TL BAYRAM İKRAMİYESİ MÜJDESİ

TBMM'de yeni yasama dönemini ile birlikte ekonomi gündemi hareketlenmiş durumda. Ekim ayının ilk Kabine Toplantısı'nın ardından emekliye 5 bin TL ikramiye verileceğini duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, peş peşe güzel haberleri vermeye başladı. Cumhuriyet ikramiyesi 12,2 milyon çalışmayan emekliyi ilgilendiriyor. Düzenlemenin maliyeti ise 61 milyar TL olmuş durumda.

hhghgg.jpg

EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Peki emekli ikramiyeleri ne zaman hesaplara yatacak? 5000 TL emekli ikramiyesi Kasım ayının ilk yarısında hesaplara yatmış olacak. Emekli ikramiyesi Meclis Genel Kurulu'nda oylanacak Resmi Gazete'de yayımlanacak. Kasım ayının ilk yarısında emekli ikramiyesi hesaplarda olacak. Ocak ayında emekli maaşı zammı yeniden değerlendirilecek.

ERDOĞAN'DAN EMEKLİ MAAŞI ZAM MÜJDESİ

Aynı zamanda 2024 emekli maaşı zammı için çalışmalara başlanıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kimsenin enflasyona ezdirilmeyeceğini belirterek milyonlarca emekliye güzel haberi verdi. Erdoğan açıklamalarında, "Enflasyonun üstesinden gelecek bir program uyguluyoruz. Hükümet olarak aldığımız tedbirlerin etkisini görmeye başladık, millet destek verdikçe süreç hızlanacaktır. Hem çalışanlarımızın hem emeklilerimiz için gerekli düzenlemeleri yılbaşında yapacağız." dedi.

gfgfgf-2023-10-17t133855-328.jpg

Emekli zammı için bir açıklama da Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten geldi. Şimşek, "Emeklilerimiz, memurumuz, işçimiz, bütün çalışanlarımız için sözümüz var enflasyona ezdirmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

EMEKLİ VE MEMURUN MAAŞ ZAMMI TABLOSU

Merkez Bankası Eylül ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre 2023 yıl sonu enflasyon rakamlarının yüzde 67,22 olması bekleniyor. Bu beklentiye göre Tüketi Fiyatları Endeksi 1886,99 seviyesine yükselecek. Yine bu rakamlara göre:

  • 6 aylık enflasyon beklentisi yüzde 39,61
  • Refah payı hariç SSK, Bağ-Kur emekli zammı yüzde 39,61
  • Ocak 2024'te toplu sözleşme zammı yüzde 15
  • Memur enflasyon farkı yüzde 31,70
  • Memur zammı ise yüzde 51,46
  • Nisan ayından bu yana enflasyon artışı yüzde 45,14 olarak hesaplandı. (En düşük emekli maaşı son olarak Nisan 2023'te artırıldı)

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI O RAKAMIN ALTINDA OLMAYACAK!

Temmuz-Aralık 2022 döneminde 3.500 TL olarak uygulanan en düşük emekli maaşı, Ocak 2023 döneminde önce 5.500 TL'ye ardından Nisan ayında 7.500 TL'ye yükseltildi. 2023 yılında emeklilerin taban aylıklarındaki kümülatif (toplam) artış enflasyonun üzerinde gerçekleşerek yüzde 114'ü aştı. Nisan ayından yıl başına kadar ki dilimde yüzde 67,22'lik yıl sonu enflasyon rakamlarına göre 8 aylık artış yüzde 45,14 olarak hesaplandı. Bununla beraber yıl başında en düşük emekli maaşı için yüzde 45'i aşan bir zam formülü ortaya çıkmış oldu. Bu rakama göre hesap yapıldığında SSK ve Bağ-Kur taban aylıklarının 10.885 TL'yi aşacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN