Emekliye olağanüstü zam yolda; Yeni yol haritası çizildi! Emeklinin cepleri bayram edecek! Bu tarihte herşey belli olacak!

Emekliye olağanüstü zam yolda; Yeni yol haritası çizildi! Emeklinin cepleri bayram edecek! Bu tarihte herşey belli olacak!

Emekliler Ocak ayı zamlarını dört gözle bekliyor. Temmuz 2022'de asgari emekli maaşı 3 bin 500 TL olarak belirlenmişti ancak odaklar yeni maaşın ne olacağıydı. 5 aylık enflasyon tutarı 14,05 oldu. Bu bağlamda, çeşitli maaşların eklenmesi nedeniyle en az yüzde 30 ila yüzde 45 zam beklentisi var. Bu bağlamda da TÜİK'in açıklayacağı rakamlar yeni maaşlarda büyük etken olacak.

Milyonlarca emekli vatandaş Ocak ayında yapılacak olan yeni zam oranını merakla beklemeye başladılar. Temmuz 2022 maaş zammını alan emekliler 3 Ocak 2023'te öğrenecek. Son beş aylık verilere bakıldığında enflasyon oranı yüzde 14 olup, 3 Ocak'ta yeni ücret artışlarının açıklanacağı Aralık ayı enflasyon oranı zamların boyutunu belirleyecek.

EMEKLİ MAAŞINA NE KADAR ZAM GELECEK?

Milyonlarca işçinin yakından ilgilendiği ve bir süredir tartışılan asgari ücrete zam konusundaki düğüm dün çözüldü.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile yaptığı görüşmenin sonucunda asgari ücretin 2023'te 5.500 TL'den 8.506 TL'ye çıkarıldığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzde 54,7'lik artışla 8 bin 506 TL'lik yeni asgari ücret zammı açıklamasının ardından milyonlarca emekli 'artış' için geri sayıma başladı.Emekliye olağanüstü zam yolda

Yıl başında sözleşmelere yapılan yüzde 18'lik zam ve altı aylık enflasyon ile asgari ücrete yapılan yüzde 54'lük zam sonrası memur ve emekli odağını Ocak ayına çevirdi. Net asgari ücrete yapılan yüzde 54,7 artış ile birlijte 8.506 TL olarak belirlenirken emekli maaşlaırnın bu ücretin oldukça altında kalması milyonlarca emekliyi düşündürmeye başladı. Mevcut durumda 1,5 milyona yakın emeklinin maaşı asgari emekli maaşı olarak 3 bin 500 liraya denk gelirken, milyonlarca vatandaş yeni yılda bu maaşın değişip değişmeyeceğini merak etti.

5 AYLIK ENFLASYON VERİLERİ AÇIKLANDI

5 aylık enflasyon tutarı 14,05 oldu. Bu tablo maaşlara çeşitli formüller eklenerek en az yüzde 30 ila yüzde 45 zam beklentisini artırdı. TÜİK'in açıklayacağı rakamlar yeni maaşlarda büyük oranda etkili olacağı söylenirken emekliler bu ayın sonunda zam müjdesine kavuşabilirler.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN