En uygun tekerlekli okul çantası satan yerler | Çekçekli okul çantası fiyatları ne kadar?

En uygun tekerlekli okul çantası satan yerler | Çekçekli okul çantası fiyatları ne kadar?

Uzun süren bir tatil, 9 Eylül Pazartesi gününden itibaren son bulacak. Bu tarihe kadar birçok kırtasiye ihtiyacını gideren öğrenci ve veliler, çekçekli okul çantalarını tercih ediyor. İşte en uygun tekerlekli okul çantası satan yerler…

 

Okul hazırlıklarını sürdüren öğrenciler ve veliler, ihtiyaçları birer birer gideriyor. Defter ve kitapları taşımak için kullanılan ve rahatlık sunan tekerlekli okul çantası sayan yerler şu sıralar revaçta. Peki halk dilinde ‘Çekçekli okul çantası’ fiyatları ne kadar? Tüm bu aradıklarınız haberimizde…

EN UYGUN TEKERLEKLİ OKUL ÇANTASI SATAN YERLER

Bunun için aşağıda belirttiğimiz linklere tıklayarak en uygun tekerlekli okul çantalarına ulaşabilirsiniz.

HEPSİBURADA İÇİN TIKLAYIN
N11 İÇİN TIKLAYIN

SIRT VE BEL AĞRILARI GÖRÜLEBİLİR

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. İsmail Demirkale, okulların açılmasına kısa süre kala aileleri uyararak, ağır okul çantalarının, çocuklarda sırt ve bel ağrılarına neden olduğunu, çocuklarda ileride kronik ağrılara dönüşebileceğini ve kendi ağırlıklarının yüzde 10'una kadar ağırlıkları taşıyabileceğini bildirdi.

19-09/07/kipling-clas-soobin-l-z.jpg

SKOLYOZ VE KAMBURLUK YAPMIYOR

Ailelerin okul döneminde çocuklarını bel ve sırt ağrısı şikayetiyle hastaneye getirdiklerini ifade eden Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. İsmail Demirkale, bunun en büyük nedeninin çocukların ağır çanta taşımaları olduğunu vurgulayarak, toplumda, ağır çantaların skolyoz ve kamburluğa sebep olduğuna dair iddiaların bulunduğunu, 'skolyoz' yani yana eğrilik ve 'kifoz' denilen kamburluk gibi problemlere neden olmadığını, ancak çocuklar büyüdükleri için eklemlerinde kollarında bacaklarında bir takım ağrı gibi hasarlara neden olduğunu söyledi.

KRONİK AĞRILARA NEDEN OLABİLİYOR

Ağır çanta taşıma gibi omuriliğe dik olan yüklerin, büyüyen çocukların eklemlerini ve kaslarını hasara uğrattığını aktaran Demirkale, ağır taşımanın dikkat edilmediğinde çocuklarda duruş bozukluğuna sebep olabileceğini, bundan dolayı ağır çanta taşımamaları gerektiğini kaydederek, büyüyen çocuk olduğu için büyüme kıkırdaklarını ve büyüme plaklarını etkileyebileceği için ileride kronik ağrılara neden olabileceği uyarısında bulundu.

ÇANTA EN DOĞRU NASIL TAŞINIR?

Çocukların tek taraflı askıyla çanta taşımaması gerektiğine işaret eden Demirkale, 40 kilogram bir çocuğun, 4 kilograma kadar taşıyabileceğini, ama tek taraflı taşıdığında bu tek tarafa iki kat yük binmesine neden olduğunu bunun da o tarafta ağrılara neden olabileceğine dikkati çekerek, taşıyacakları kitapların çantaların sırta yakın yani omurgaya yakın olan bölümlerine yerleştirilmesi gerektiğini, çantanın bölümlerinin çok iyi kullanılması gerektiğini aktardı. Omuz askılarının geniş, rahat süngerden yapılmış olması ve sıkıca omuza oturması gerektiğini bildiren Demirkale, bu şekilde yapılmaması durumunda çantanın içindeki ağırlıkların yukarı ve aşağı hareket ederek çocukta sırt ve bel problemlerine neden olabileceğini duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN