ENAG hakkında vergi incelemesi

ENAG hakkında vergi incelemesi

TÜİK'e alternatif olarak enflasyon verisi açıklayan ve daha önce TÜİK'in suç duyurusunda bulunduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) hakkında vergi incelemesi başlatıldı.

Bağımsız araştırmacılardan oluşan ve her ay, aylık ve yıllık bazda tüketici fiyat endeksi (TÜFE) oranını Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile aynı gün açıklayan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) hakkında vergi incelemesi başlatıldı. ENAG hakkında daha önce de TÜİK tarafından ‘kişilik haklarını ihlal ettiği’ gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulmuştu.

ENAG Başkanı ekonomist Prof. Dr. Veysel Ulusoy, vergi incelemesi ile ilgili olarak sosyal medya hesabından, “ENAG’a saldırı yetmedi, şimdi de vergi incelemesi yoluyla geldiler. Buyurun” paylaşımı yaptı.

'HALKIMIZI BİLGİLENDİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Vergi incelemesiyle ilgili konuşan Veysel Ulusoy, şunları söyledi:

"Vergi incelemesi, adıma, ENAG’ın enflasyon sunumu ile gelmeye başladı. Bu ikinci inceleme. Gelen yazı üzerine biz de gerekli belgeleri denetim birimine sunduk. Soruşturmalardan bir sonuç elde edilemeyince, sanırım sürece böyle devam etmeye karar verdiler, Maliye Bakanlığı’nın karar vericileri. Devletin kuvvetini arkasına alıp kişisel tatmin amaçlı bu incelemeler, en çok da devletin kendisine zarar vermektedir. Kin ile devlet yönetilemeyeceğini artık anlamalıyız. ENAG olarak da halkımızı fiyat gelişmeleri konusunda bilgilendirmeye devam edeceğiz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN