Enflasyon rakamları değişti! Emekli ve memur zam oranları netlik kazandı

Enflasyon rakamları değişti! Emekli ve memur zam oranları netlik kazandı

Emeklilerin beklediği memur zammı hakkında yeni rakamlar konuşulmaya devam ediyor. Ocak ayında yapılacak olan zamlar enflasyon rakamları ile birlikte netlik kazanacak. Merkez Bankası enflasyon kararını yüzde 65,2 olarak açıklarken emeklilerin ne kadar ödeme alacağı da merak edilmeye başladı. İşte konu hakkındaki detaylar…

Enflasyon rakamlarında görülen artış ekonomiyi kötü etkilerken emekli ve memur için verilen zamlar da bu süre içerisinde eridi. Temmuz ayında verilen enflasyon farkı yok olurken gözler Ocak 2023 zammına çevrildi. Merkez Bankasından yapılan açıklamalar doğrultusunda emekli ve memur maaşlarına yapılacak olan zamlarda değişmeye başladı. Emekli ve memur maaşlarına yapılacak olan zamlar için heyecanlı bekleyiş sürüyor.TÜFE rakamlarının açıklanması ile birlikte milyonlarca memur ve memur emeklisi, işçi, esnaf ve çiftçi emeklileri için yapılacak zamlar netlik kazanacak. Memur ve emekli maaşları için toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı eklenecek. İşte konu hakkındaki detaylar…

ZAMLAR ENFLASYON RAKAMLARINI ETKİLİYOR

Sabah Gazetesi’nden Mete Dirice’nin haberine göre emekli zammı ve memur zammı için enflasyon rakamları doğrudan etkiliyor. Kasım ayının ilk haftası yılın 4. enflasyon rakamları belli olacak. Bu kapsamda emekli ve memur maaşları için yapılacak 4 aylık fark ortaya çıkacak.

Ocak ayında yapılacak olan zamlar emekli ve memurları etkilerken asgari ücretle çalışanlara da etkileyecek. Ocak ayında yapılacak düzenlemeler sonrasında zamlar enflasyonun üzerinde yer alacak.

Yapılacak olan zamlarla birlikte yaklaşık 20 milyon kişi yeni ücretlerini almaya başlayacak. 6 aylık enflasyon rakamları bana alınarak yapılacak olan zamlar Ocak 2023’de maaşlara yansıyacak.

Ocak ve Temmuz ayında yapılan zamlar 6 aylık enflasyon rakamları kadar yapılmaktadır. SSK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak 2023’te Haziran ve Aralık ayını kapsayan 6 aylık enflasyon rakamları doğrultusunda alacak. Emekliler ve memurlar yıl içerisinde 2 kez zam alıyor.

Enflasyon rakamları belli oldu

3 KASIM'DA BELLİ OLACAK

Memur ve memur emeklileri Temmuz ayı içerisinde %7 oranında toplu sözleşme zammı aldı. Ocak ayında ise toplu sözleşme zammı %8 olarak yansıyacak.

TÜİK tarafından açıklanan Eylül 2022 enflasyon rakamları sonrasında enflasyon yıllık %83,45, aylık %3,08 oldu. TÜFE endeksi de 1.046,89 olarak kayıtlara geçti. Bu kapsamda 3 aylık enflasyon oranı %7.05 olarak gerçekleşti. SSK ve Bağ-Kur'lular için 3 aylık zam oranları belli oldu.

Yeni enflasyon rakamları 3 Kasım Perşembe günü belli olacak. TÜİK tarafından enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte emekli ve memur maaşlarını kapsayacak 4 aylık zam oranları belli olacak.

Kasım ve Aralık enflasyon rakamlarının da açıklanması ile 6 aylık süreç tamamlanmış olacak. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu 2022 4. Enflasyon Raporu sunumunu gerçekleştirdi. Bu kapsamda Merkez Bankası yıl sonu enflasyon beklentisinin yüzde 65.2 olması bekleniyor. Bu doğrultuda 6 aylık enflasyon rakamlarının yüzde16.05 olacağı düşünülüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN