Erdoğan faiz çağrısı yapmıştı: Gözler Merkez Bankası'nda

Erdoğan faiz çağrısı yapmıştı: Gözler Merkez Bankası'nda

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bundan böyle enflasyonun daha yukarı çıkması mümkün değil. Faiz oranlarında da düşüşe geçiyoruz, yüksek faiz yok" açıklaması sonrası gözler bir kez daha Merkez Bankası'na çevrildi. Uzmanlar, MB'nin apar topar faiz indirimine gitmeyeceği ancak mesaj vermekle yetinebileceğini belirtiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz açıklamaları sonrası uzmanlar, Merkez Bankası'nın sürpriz bir adım atma ihtimalini göz ardı etmiyor. Temmuz ayında tüketici enflasyonunun yüzde 18,95'e yükselmesi politika faizini yüzde 19'da tutan MB'nin manevra alanını daralttı.

Gözler şimdi Merkez Bankası'na çevrildi. MB Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun Erdoğan'ın mesajına vereceği cevap bekleniyor.

12 AĞUSTOS'TA TOPLANACAK

Merkez Bankası'nın (MB), 12 Ağustos Perşembe günü yapacağı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında alacağı kararlar yakından takip edilecek. Piyasaların genel beklentisi MB'nin yüzde 19 seviyesinde bulunan politika faizinde bir değişikliğe gitmeyeceği yönünde. Ancak Erdoğan'ın faiz indirimi çağrısını dikkate alan kritik mesajlar verebileceği belirtiliyor.

ERDOĞAN FAİZ İÇİN NE DEDİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, A Haber - ATV ortak yayınında enflasyon ve faiz hakkında dikkat çeken mesajlarda bulunmuştu.

Erdoğan, şunları kaydetmişti: "Enflasyon noktasında da ağustos ayını geride bıraktığımızda, biz ağustos ile birlikte enflasyonda da düşüşü göreceğiz ama bunun oranı ne olur? Şu anda bulunduğumuzun bir defa çok çok altında olur. Bunun sinyalini ben de belli yerlere herhalde vermiş oluyorum. Çünkü bundan böyle enflasyonun daha yukarı çıkması mümkün değil.

Zira faiz oranlarında da bir defa düşüşe geçiyoruz ve yüksek faiz yok. Çünkü yüksek faiz bize yüksek enflasyonu getirecektir ama düşük faiz de düşük enflasyonu getirecektir. Ağustos ayı kırılma noktasıdır ve ağustos ayı ile beraber de artık düşük enflasyona inşallah geçeceğiz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN