JPMorgan'dan kötü haber: Türkiye tahminini hem düşürdü hem de erteledi

JPMorgan'dan kötü haber: Türkiye tahminini hem düşürdü hem de erteledi

JPMorgan, Temmuz ayı enflasyonunun 26 ayın en yüksek seviyesine çıkması sonrasında Türkiye için faiz indirim beklentisini düşürdü. JPMorgan ilk indirim için tahminini Ekim ayından Kasım'a erteledi. Faiz indirimi borçlanma maliyetinin düşmesi anlamına geldiği için ekonomide talebi ve büyümeyi canlandırıyor bu nedenle yatırımcılar için önemli.

ABD merkezli yatırım bankası JP Morgan, enflasyonun Temmuz’da iki yılın zirvesini görmesinin ardından Merkez Bankası’dan beklediği 50’şer baz puanlık 3 faiz indirimi tahminini 2’ye düşürdü.

14.jpg

ABD merkezli finans kuruluşu JPMorgan, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) bugün açıkladığı enflasyon rakamları sonrasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan (TCMB) faiz indirimi beklentilerini azalttı.

Enflasyonun 26 ayın en yüksek seviyesine çıkması sonrasında rapor yayınlayan JPMorgan, yıl sonuna kadar 50'şer baz puanlık sadece 2 faiz indirimi beklediklerini bildirdi. JPMorgan daha önce yayınladığı raporda ekim, kasım ve aralık aylarında olmak üzere toplam 3 kez 50'şer baz puanlık faiz indirimi yapılacağını öngörüyordu. JPMorgan ayrıca, bir dizi makroekonomik ve siyasi faktörün ciddi belirsizlikler ortaya çıkardığına işaret ederek 2022 yılı sonu için TCMB politika faizi tahminini de yüzde 14,5'ten yüzde 15,0'a yükseltti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN