Döviz kurlarında tarihi zirve! Euro 20 lirayı aştı

Döviz kurlarında tarihi zirve! Euro 20 lirayı aştı

Dolar/TL, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşamki 'Benden faizleri düşürmek dışında başka bir şey beklemeyin' açıklamasının ardından rekor tazeledi. Kur, haftanın ilk işlem gününde 17,87'nin üzerini gördü. Euro/TL ise 20 lirayı aştı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının (TCMB) faiz indiriminin ardından alevlenen, Merkez'in beşinci doğrudan müdahalesine rağmen de yönünü aşağı çevirmeyen döviz kurları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşamki 'faiz karşıtı' söylemleri ile yeni bir rekor daha kırdı.

Dolar/TL ilk işlemlerde günlük yüzde 7'i aşan yükselişle 17,62'nin üzerini gördü. Euro/TL de 19,84'lere kadar tırmandı.

Günün ikinci yarısında döviz kurlarından tarihi bir zirve daha geldi. Dolar/TL 17,87'nin üzerini gördü, euro/TL ise 20 lirayı aştı.

ERDOĞAN DÜŞÜK FAİZ MESAJINI YİNELEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam para politikalarından finansal piyasalardaki kontrollü kambiyo rejimi ve olağanüstü hal iddialarına çok sayıda başlık hakkında açıklamalarda bulundu. Faiz indirimleri konusunda “Benden başka bir şey beklemeyin” diyen Erdoğan, “Bir Müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğini” vurguladı.

“Türkiye’nin ekonomide OHAL’e ihtiyacı olabileceğinin değerlendirilmesi akıl karışıklığının ötesinde büyük bir yanlıştır” diyen Erdoğan, “Hükümetimizin uyguladığı ekonomi politikası kur tarafındaki konjonktürel dalgalanmalar dışında tamamen belirlediğimiz doğrultuda ilerlemektedir” ifadelerini kullandı. Erdoğan “Dün millet olarak kendi canımız pahasına ülkemizin istiklalini, istikbalini korumuştuk; bugün de paramızla, malımızla aynı fedakarlığı yapacağız” diye ekledi.

Geçen hafta Merkez Bankası'nın 100 baz puanlık faiz indiriminin ardından kurda yukarı yönlü bir hareket izlenmiş ve 17,14 ile rekor seviye kaydedilmişti. Rekor seviyenin ardından TCMB'nin beşinci müdahalesi gerçekleşmiş ve kur haftayı 16,40 seviyelerinden kapatmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (33)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
33 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN