Beştepe'den Misak-ı Milli çağrısı

Beştepe'den Misak-ı Milli çağrısı

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada döviz kurlarındaki yükselişin dış müdahale yolu ile gerçekleştirildiğini öne sürerek Kurtuluş Savaşı'nın bir nevi ''Siyasi Manifestosu'' olarak da bilinen Misak-ı Milli sınırlarına dönüleceği uyarısında bulundu.

İktidarın ekonomi politikası ve faiz indiriminde ısrarcı tavrı ile birlikte döviz kurlarındaki yükseliş devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün faiz indirimi konusunda devam yönündeki açıklamaları ve işveren dünyasına yönelik verdiği dünkü mesajlarının ardından döviz kurları ve altın yeni rekorlar kırdı. Erdoğan'ın "Bir Müslüman olarak nasların gereğini yapacağız. Hüküm bu" mesajının ardından bu kez Beştepe'den 'Misak-ı Milli' çıkışı geldi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut söz konusu gelişmelere ilişkin sosyal medya hesabından "Küresel emperyal yapı büyük Türk milletine bu şekilde her alanda saldırıya devam ederse, büyük Türk milleti Misak-ı Milli sınırlarına döner" dedi.

yigitbulut.jpg

İlim Yayma Vakfı tarafından düzenlenen 2021 İlim Yayma Ödülleri töreninde dün bir konuşma gerçekleştiren Erdoğan, "Faizleri düşürüyormuşuz! Benden başka bir şey beklemeyin. Bir Müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğiz. Onu yapmaya devam edeceğiz. Hüküm bu! " ifadelerini kullanmış.

TÜSİAD'ın "İktisat biliminin kurallarına dönün" çağrısına yönelik ise "Buradan sesleniyorum ey TÜSİAD ve yavruları, sizin tek göreviniz var; yatırım üretim, istihdam, büyüme... Siz bunda ne yapıyorsunuz önce onu ortaya koyun. Kalkıp da hükümete saldırmanın değişik yollarını aramayın, bizimle mücadele edemezsiniz" ifadelerini kullanmıştı.

Piyasaların bu açıklamalara tepkisi ise yeni döviz rekorları şeklinde oldu. Dolar 17 TL'yi aşarak 18 sınırını zorlarken, euro 20 lirayı gördü.

MİSAK-I MİLLİ NERELERİ KAPSIYOR?

Yiğit Bulut'un dediği gibi Misak-ı Milli sınırlarına dönülürse başta Halep ve Musul olmak üzere Suriye'de Deyr-i Zor, Kuzey doğuda Batum, Ege'de 12 Adalar ve Akdeniz'de Kıbrıs adasının tamamı Türkiye Cumhuriyeti topraklarına dahil olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (53)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
53 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN