Ev almayı bekleyenlere Bakan Nebati'den 'gerçek mortage'! Konut kredisi için düğmeye bastı: Tarihin en düşük oranları geliyor! İşte o açıklama

Ev almayı bekleyenlere Bakan Nebati'den 'gerçek mortage'! Konut kredisi için düğmeye bastı: Tarihin en düşük oranları geliyor! İşte o açıklama

Konut kredisi faizleriyle ilgili beklenen açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den geldi. Konut kredi faizlerinin konutların fiyatına göre uygulanacağını söyleyen Bakan Nebati, vadelerin 15 seneye kadar yükselebileceği bilgisini de verdi. İşte, konut kredisi faizlerinde alınan yeni kararlar...

Konut kredilerinde faizlerin artması, satışların düşmesine neden oldu. TÜİK verilerinde Ekim ayında 2021 yılı aynı aya göre %25,3 düşüşle 102.660 satış olduğu belirtilirken bu satışların 13.268 tanesi kredili satışları kapsıyor. Yaşanan gelişmelerin ardından konutlar için yeni bir kampanya düzenleneceği söylenmiş fakat bu söylenti Bakanlık kaynaklarınca yalanlanmıştı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise yaptığı son açıklamada konuya noktayı koydu.

KONUT KREDİLERİNDE YENİ FAİZ DÖNEMİ

Konut kredilerindeki faizlerle ilgili açıklama yapan Bakan Nebati, “Konut sektörünü canlandırmaya dönük ‘gerçek mortgage’ hazırlıklarımız var. Kredi vadesi 15 yıl olabilir. Bu modelde kredi faizleri alınacak konut fiyatlarına göre farklı uygulanacak. Örneğin 10 milyon liranın altındaki konuta uygulanacak faiz, üstündekine göre daha düşük olacak. Yani, kademeli bir model olacak.” sözleriyle kendi evinin sahibi olmayı isteyenleri heyecanlandırdı.

Sektör temsilcileriyle konuya dair fikir alışverişi yaptıklarını da söyleyen Bakan Nebati, “Onların beklentileri konut kredisi faizinin %0,65 – 0,99 düzeyine inmesi” dedi.

 konut kredilerinde yeni faiz dönemi

YENİ YILDA HAYATA GEÇİRİLİYOR

Yeni uygulamanın 2023 yılında hayata geçirilmesi beklenirken ayrıntılar da ortaya çıktı. Bu kapsamda vatandaşlara kamu bankaları ile konut kredisi verilecek. Ayrıca faizler alt, orta ve yüksek gelir gruplarına göre belirlenirken, evin fiyatına orantılı olarak faizler de artacak ya da düşecek.

Sektör temsilcilerine göre de kampanya yerlilerin düşen konut taleplerini tekrardan artıracak ve sektör 2023 yılının ilk aylarını hareketli geçirecek. Aynı zamanda bu yenilik sayesinde inşaat için beklemede olan projeler de başlatılabilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN