Evinin bahçesine ekti şimdi üretim rekoru kırıyor! Tek gelir kaynağı o ürün: İlk hasatta 2 tondan fazla verim aldı

Evinin bahçesine ekti şimdi üretim rekoru kırıyor! Tek gelir kaynağı o ürün: İlk hasatta 2 tondan fazla verim aldı

Adana'da yaşayan Duran ve Çiğdem Al çifti, ek gelir olsun diye evlerinin bahçesine ektikleri alanı şimdi tropikal meyve bahçesine dönüştürdü. Ekimi geçen yıl yapan çift, ilk hasatta 2 tonu aşkın verim aldı...

Duran Al, kardeşinin yönlendirmesi ile evinin önündeki 400 metrekarelik arsayı bahçeye çevirerek 65 kök çarkıfelek meyvesi dikti. Eşine destek olmak için bahçede çalışan Çiğdem Al ise yetiştirdikleri ürünle ilgili tüm detayları araştırdı.

Kısa süre içinde işin tüm detaylarını öğrenen, bahçe bakımından meyve toplanmasına kadar her şeyi tek başına yapan Çiğdem Al, ilk hasatta 2 tonluk verim aldı.

h-8-1.jpg

GELİR KAYNAKLARI OLDU

Al, eşinin emekli maaşı ve birikimi ile geçinirken "Hazıra dağ dayanmaz" diye düşünerek farklı iş dalları araştırmaya başladıklarını söyleyerek, "Artık her şeyimiz, gelir kaynağımız bu bahçemiz oldu. Bir çocuğa nasıl bakılır o şekilde bahçeye bakıyoruz.

h-8-2.jpg

Biz bu kadar üretimle yerimizde kalmak istemiyoruz. İkinci hasadımızdan sonra Allah nasip ederse ekim alanını 5 dönüme kadar büyütmek istiyoruz. Devletin kadın çiftçi, üreticilere desteği olduğunu duyuyorum. Bu desteklerden bize de nasip olursa bu işi büyüterek kendimizin ve çevremizin ekonomisine daha güzel katkı sağlayacağımızı düşünüyorum." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN