EYT'de maaş günü belli oldu... Resmi açıklama geldi! Emekliler bayram edecek cepler dolacak

EYT'de maaş günü belli oldu... Resmi açıklama geldi! Emekliler bayram edecek cepler dolacak

Son dakika EYT haberleri... EYT'nin Meclis'e sunulacağı tarih dört gözle beklenirken AK Parti'den gelen son dakika açıklaması milyonlarca kişiyi sevince boğdu. Emekliler çifte bayramı yaşayacak. EYT maaş günleri belli oldu, resmi açıklama geldi. Peki EYT Meclis'ten ne zaman geçecek, şartlar neler? EYT son dakika gelişmeleri nedir? EYT maaşları ne zaman yatacak? İşte son dakika haberinin detayları...

Son dakika: Milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT düzenlemesinin Meclis'e sunulacağı tarih sonunda netleşti. AK Parti'den ilk resmi açıklama geldi. EYT'liler bu haberle çifte bayramı yaşayacak. Maaş günleri belli oldu. Peki EYT ne zaman Meclis'e sunulacak? EYT şartları neler, kimleri kapsıyor? EYT maaşları ne kadar, ne zaman yatırılacak? İşte son dakika EYT haberinin detayları...

SON DAKİKA: AK PARTİ'DEN EYT AÇIKLAMASI

EYT emeklilik haberleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. EYT'nin ne zaman Meclis'e sunulacağı merak konusu olurken AK Parti'den ilk resmi açıklama geldi. Ak Parti Grup Başkanvekili Muharrem Akbaşoğlu, EYT düzenlemesinin önümüzdeki hafta meclise geleceğini duyurdu.

dfbfdb-31.jpg

EYT'DE MAAŞ GÜNÜ BELLİ OLDU

Ak Parti Grup Başkanvekili Muharrem Akbaşoğlu, yaptığı EYT açıklamasında bir müjde daha verdi. EYT'lilerin merakla beklediği maaş günleri de belli oldu. Akbaşoğlu yaptığı açıklamada ilk maaşların Mart'ta verileceğini duyurdu.

EYT ÖDEMELERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, EYT hakkında açıklama yaptı. Bakan Nebati; "En düşük emekli aylığını 5.500 liraya yükselttik. Yakında EYT ve sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin düzenlemeleri tamamlayacağız. EYT'de ödemeler yakında başlayacak." dedi.

dfbfdb-32.jpg

EYT EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

2023 Ocak zammı sonrasında en düşük emekli maaşı 5500 TL oldu. EYT emekli maaşları ise prime göre ve mesleklere göre farklılık gösterecek.

EYT'de kıdem tazminatı detayı merak konusu. EYT'de kıdem tazminatı için işverenlere Kredi Garanti Fonu'ndan (KGF) destek verilecek. Bakan Nebati; " 25 milyar TL kefalet limitini haiz EYT Destek Paketi ile işverenlerimizin EYT sürecinde kıdem tazminatı yükünü hafifletmeyi amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

EYT ŞARTLARI NELER?

EYT'de yaş şartı bulunmayacağı geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. EYT için öncellikle olarak 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olması gerekiyor. EYT'de 5 bin prim gün sayısı şartı ve, kadınlar için 20 yıl sigortalılık süresi, erkekler için ise 25 yıl sigortalılık süresi şartı bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN