Başarılı öğrencilere 3 bin 300 TL eğitim desteği! Başarı Teşvik Programı başvuruları başlıyor

Başarılı öğrencilere 3 bin 300 TL eğitim desteği! Başarı Teşvik Programı başvuruları başlıyor

Başarılı öğrencilere 'Başarı Teşvik Programı' kapsamında 3 bin 300 TL eğitim desteği verilecek. Program, sosyal yardım alan ailelerdeki başarılı öğrenciler ile korunmaya ihtiyacı olan öğrenciler için hayata geçirilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından yürüteceği 'Başarı Teşvik Programı'na yıllık 1,5 milyar TL bütçe ayrıldı. İşte, eğitime destek başvuru şartları...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başarı Teşvik Programı'nın lise ve üniversite öğrencilerine verileceği duyurdu.

Başarı Teşvik Programı ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bütçe ayırdığımız Teşvik Programı'nda öğrencilerimize ve gençlerimize başarılar diliyorum. 1.5 milyar lira, detaylar Aile ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından açıklanacak" ifadelerini kullandı.

EĞİTİM DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

3 bin 300 TL ile 5 bin 500 TL arasında değişen eğitim yardımı, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) veya Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından tespit edilen başarılı öğrencilere yapılacak.

Başvuru süreciyle ilgili detaylar yönetmeliğin çıkmasıyla belli olacak. Başvurular için herhangi bir açıklama henüz yapılmadı.

basari-tesvik-programi-nedir.jpg

EĞİTİM DESTEĞİNDEN KİM FAYDALANABİLİR?

Sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına eğitim desteği verilecek. Sınıfta dereceye giren ilk ve orta öğretim öğrencilerine net asgari ücretin yüzde 60'ı ödenecek.

2022 yılında net asgari ücret 5 bin 500 TL olarak belirlenmiş olduğu için bu durumda ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 3 bin 300 TL ödeme alacak.

2023 asgari ücrete bağlı olarak eğitim desteği tutarı da değişecek.

'Başarı Teşvik Programı' adı verilen eğitim yardımında öğrencilerin sınıflarında dereceye girmesi şartı aranacak.

Sosyal yardım alan ailelerin meslek lisesi mezunu öğrenciler ile lise sonrası meslek edindirme kurslarına giderek iş hayatına atılacak gençler de net asgari ücrete orantılı destek alacak.

TÜRKİYE AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU SAYFASI

E-DEVLET SOSYAL YARDIM BAŞVURU EKRANI

SOSYAL YARDIM BAŞVURU SORGULAMA SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN