Aile Bakanlığı'ndan ihtiyacı olana 3336 TL! Ay sonunda ne yapacağım diyen kaçırmasın, bu şartlara uyanların hesabına yatacak

Aile Bakanlığı'ndan ihtiyacı olana 3336 TL! Ay sonunda ne yapacağım diyen kaçırmasın, bu şartlara uyanların hesabına yatacak

Evde bakım desteği 2023 yılında artarak devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İhtiyaç sahibi vatandaşlara nakdi yardım sağlıyor. Başvuru yapanlar aylık 3 bin 336 TL evde bakım maaşına bağlanıyor. Peki, evde bakım desteği başvurusu nasıl yapılır? Evde bakım desteği şartları neler? İşte, devlet desteği başvurusu sorgulama sayfası...

Kamu kurumları, alım gücü düşen ve geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlara, başvuru yapmaları halinde sosyal yardımda bulunuyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evde engelli veya bakıma muhtaç kişiler bulunan ailelere 3 bin 336 TL 'evde bakım desteği' sağlıyor.

Başvurusu kabul edilen vatandaşlar 3 bin 336 TL nakdi yardımı, kimliklerini ibraz ederek PTT şubelerinden alabiliyor.

EVDE BAKIM DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

* Engelli Sağlık Kurulu Raporlarında kişinin engel oranının yüzde 50 ve üzeri olması, ağır engelli kısmında EVET ibaresinin verilmiş olması gerekmektedir.

* Engelli kişinin hayatını idame ettirebilmesi için (beslenme, temizlik, giyinmek, merdiven inip çıkmak vb.) başkasının yardımına ve bakımına muhtaç olması gerekmektedir.

* Gelir kriterlerinin, kendilerine ait veya bakmakla yükümlü olunan birey sayısına göre kendisine düşen ortalama aylık gelir tutarının, bir aylık net asgari ücret tutarının üçte ikisinden daha az olduğunun tespiti gerekmektedir.

EVDE BAKIM DESTEĞİ ALINIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Evde bakım maaşı alınan süre içinde; ikamet adresinin değişmesi, herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan yaşlılık aylığı alınması, yetkili sağlık kuruluşunca istirahatli kılınması, silahaltına alınılması, yurtdışına çıkılması, bir işte çalışmaya başlanması veya mahkeme kararıyla işe iade edilmesi hallerinde durum 15 gün içinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bildirilmesi gerekiyor.

EVDE BAKIM DESTEĞİ SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Evde bakım ücreti ödemelerini e-Devlet sitesi üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi yazarak siteye giriş yaptıktan sonra sayfada çıkan arama çubuğuna 'Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri' yazarak aratın. Açılan sayfada gerekli bilgiler çıkacaktır.

EVDE BAKIM DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL VE NEREYE YAPILIR?

Evde bakım maaş başvuruları, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine yapılıyor. Başvuruyu, engelli ya da bakıma muhtaç bireyin yakını gerçekleştiriyor.

EVDE BAKIM DESTEĞİ SORGULAMA EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN