EYT'de sıcak gelişme! Bakan Nebati müjdeyi verdi: 2 katına çıkarıldı, EYT'liler bayram edecek

EYT'de sıcak gelişme! Bakan Nebati müjdeyi verdi: 2 katına çıkarıldı, EYT'liler bayram edecek

Son dakika haberi... Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi vatandaşların gündeminde. Düzenlemenin Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından sürecin nasıl işleyeceği merak konusu olurken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den müjdeli haber geldi. Milyonlarca EYT'li bu haberler bayram edecek. 2 katına çıkarıldı. Bu fırsatı sakın kaçırmayın! Peki EYT maaşları ne zaman yatacak? EYT başvuruları nereden ve nasıl yapılıyor? İşte detaylar...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip edilmekte. EYT düzenlemesi Meclis'ten geçerek Resmi Gazete'de yayınlandı ve böylece 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik yolu açılmış oldu. Vatandaşlar EYT sürecinin nasıl işleyeceğini araştırırken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den flaş bir açıklama geldi. Milyonlarca EYT'li bu haberle bayram edecek. Bakan Nebati yaptığı açıklamada Hazine destekli KGF paketinde kıdem tazminatı kefalet hacmini 25 milyar liradan 50 milyar liraya çıkardıklarını duyurdu. Peki EYT'de ilk maaşlar ne zaman yatacak? EYT başvuru süreci nasıl olacak? EYT maaşları ne kadar? İşte son dakika EYT haberinin detayları...

BAKAN NEBATİ MÜJDEYİ VERDİ! 2 KATINA ÇIKARILDI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesindeki bir tekstil fabrikasında sanayici ve iş adamlarıyla toplantı yaptı. Yapılan toplantıda EYT düzenlemesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, müjdeli haberi verdi. Nebati, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin iş dünyası üzerindeki yükünü hafifletmek için daha önce açıkladıkları Hazine destekli KGF paketinde bu kapsamdaki kıdem tazminatı kefalet hacmini 25 milyar liradan 50 milyar liraya çıkardıklarını açıkladı.

jhjhjh-9.jpg

EYT İLK MAAŞ NE ZAMAN YATACAK?

Görüşmelerde, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "İlk gündem başlığımız EYT düzenlemesi salı günü umuyorum ki bitirebiliriz" dedi. Milyonlarca kişinin beklediği EYT teklifi hafta içinde yasalaştırılacak. Teklifte herhangi bir değişiklik öngörülmüyor. Buna göre 8 Eylül 1999 ve öncesinde işe başlayanlar emekli olabilecek. Emeklilikte yaş sınırı aranmayacak. Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından başvurular alınacak. İlk maaşların nisan ayında hesaplara yatırılması planlanıyor.

jhjhjhhj-3.jpg

EMEKLİLİK BAŞVURUSU E-DEVLET ÜZERİNDEN NASIL YAPILIR?

SGK tarafından paylaşılan videoda emeklilik başvurusu adımları şu şekilde anlatıldı:

Buna göre; e-Devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra arama kısmına aylık, emekli ve gelir kelimelerinden birini yazdıktan sonra çıkan sonuçlardan gelir, aylık ödenek talep belgesinin verilmesi sekmesine tıklanacak.

Sonra gelen ekranda yeni başvuru sekmesi tıklanacak.

Tahsis talep türü olarak ise yaşlılık aylığı seçilecek.

SSK kapsamında aylık talepe edecekler 4A SSK Bağkur kapsamında ise 4B Bağkur seçilecek.

Sonra altta yer alan başvur butonu tıklanacak.

kkjkj-1.jpg

TC kimlik numarası, ad-soyad bilgileri ve ikametgah adresi ekrana otomatik geliyor.

Maaş ödemesinin yapılacağı banka seçilerek açıklama kısmına bankanın talep edilen şubesi yazılacak.

Diğer iletişim bilgileri de doldurulacak.

"Aylık alıyor mu?" sorusunda da evet ya da hayır cevabı mutlaka işaretlenmeli.

Sonraki ileri butonuna basılacak ve başvur butonuna basılarak bilgiler SGK’ya gönderilmiş olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN