EYT'liler zam müjdesi! Komisyon'da kabul edildi jet hızıyla Meclis'e geldi

EYT'liler zam müjdesi! Komisyon'da kabul edildi jet hızıyla Meclis'e geldi

Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK emeklileri için yapılan açıklamalar yakından takip ediliyor. 6 aylık süreç için toplam %25 zam yapılacağı belirtilirken EYT de dahil olmak üzere tüm emeklilerin zamlardan yararlanacağı belirtildi. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen düzenleme için gözler Genel Kurul’a çevrildi. İşte beklenen o açıklamalar…

Memurlardan sonra 15 milyon emekliye verilecek refah Payı zammı için yapılan açıklamalar merak ediliyor. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen kanun teklifi kapsamında emekli aylığının enflasyon farkı toplam %25 oranında arttırılacak. Teklife eklenen maddeler ile birlikte Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK emeklileri için 6 aylık zam oranı %25 olarak belirlendi. Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçen düzenleme kapsamında Meclis’ten çıkacak karar merakla bekleniyor. İşte beklenen o açıklamalar…

%25'LİK ARTIŞ NASIL YANSIYACAK?

TRT Haber'de yer alan değerlendirmeler kapsamında Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, emekli zamları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Memur emeklilerinin %17,55 olarak maaşlara yansıyan ödemelere ilave olarak %6,34 artış verildiği söyleyen Zengin, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına %19,77'den %25 oranında artış yapıldığını söyledi. Emekli maaşı 10.000 TL olan bir kişinin zamlarla birlikte 12.500 TL ödeme alacağı açıklandı. 12.000 TL maaş alan bir kişi ise 15.000 TL ödeme alırken 15.000 TL alan kişilerde 18.750 TL ödeme olacak.

emekli-para.jpg

YENİ EMEKLİLER DE YARARLANACAK

Emeklilikte yaşa takılanlar yani EYT'liler de yeni düzenlenen yasadan yararlanabilecek. Mart ayında onaylanan EYT yasası ile birlikte milyonlarca kişi emekliliğin tadını çıkarmaya başladı. Emekli olan kişiler yapılan düzenlemeden yararlanırken Temmuz ayı ve sonrasında emekli olacaklar da yapılan artışlardan yararlanabilecek.

para-almak.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN