FED altının nabzını yükseltti! Zirveye oynayan altın fiyatları kuyumcuları doldurdu: O tarihe dikkat!

FED altının nabzını yükseltti! Zirveye oynayan altın fiyatları kuyumcuları doldurdu: O tarihe dikkat!

ABD bankacılık krizinin ortasında, ABD merkez bankası yılın en önemli faiz kararını alarak taban faiz oranını beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırarak yüzde 4,75-5,00 aralığına yükseltti. Bu karar sonrası altın ve doların tepkileri yakından izlenecek. İşte 14-18 ve 22 ayar bilezikler ve çeyrek altın fiyatlarında son durum ne? Sorusunun cevabı merak konusu oldu. Daha fazla detaya haberimizden ulaşabilirsiniz…

Yatırımcılar için güvenli liman olan altın, karar sonrası fiyatı değişebiliyor. Altın fiyatlarının yükselmesi beklense de Fed'in kararının ardından beklenen etkiyi göstermedi ve fiyatlar düştü. Bunun yerine dolar, Fed'in faiz kararından olumlu etkilenerek yükseliş trendini sürdürdü. Bu durum Türk doları kurunu da etkilemiş ve kur yükselmiştir.

FED'İN FAİZ KARARI VE İSLAM MEMİŞ'İN AÇIKLAMALARI

USD/TL kuru, FED'in Mart ayı faiz kararı sonrası 19-19.05 saatleri arasında sakin seyrini sürdürüyor. Fed'in 25 baz puan faiz artırma kararı ve beklenen mesajların ardından altının ons fiyatı 1.950 doları geçerken, altının gram fiyatı 1.200 liradan işlem gördü.

altın fiyatları

İSLAM MEMİŞ'TEN İLK DEĞERLENDİRME

 FED'in kararının ardından İslam Memiş, "25 baz puan faiz piyasayı şaşırtmadı. Powell'ın açıklamaları önemli. Hikaye aynı. Risk yok, Fed güçlü, bunu bir kriz olarak görmüyoruz vs. Fiyat 22'sine kadar hasta. 22:00'den sonra gerçekçi olur." Dedi.

Kahramanmaraş deprem felaketi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz oranlarını indirme kararının ardından dolar dalgalanmaya başladı. Geçen hafta dolar rekor üstüne rekor kırarak 19 TL sınırını geçti. Doların güncel kuru 19.3 TL'ye yükselse de altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş'ten önemli bir açıklama geldi.

ALTIN FİYATI TAHMİNİ FİTCH SOLUTİON TARAFINDAN GÜNCELLENDİ: YÜKSELİŞ SÜRÜYOR

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki son bankacılık krizi, dünya çapında finansal istikrarsızlığı artırdı. Bu da altının fiyatında artışa neden oldu. Fitch Solutions son dakika açıklamasında altın fiyatı tahminini güncelledi ve yükselişin devam edeceğine dikkat çekti.

ALTIN FİYATI NEDEN YÜKSELİŞTE?

Bankacılık krizi dünya çapında finansal istikrarsızlığı artırdı. Bu durum yatırımcıları güvenli liman olarak gördükleri altına yöneltti. Ayrıca doların güçlenmesi altının fiyatını yükseltti. Altın fiyatı ABD doları karşısında yükseldiği için.

FİTCH SOLUTİONS ALTIN FİYAT TAHMİNİNİ GÜNCELLEDİ

Fitch Solutions analistleri, artan küresel finansal istikrarsızlığın altının fiyatını önümüzdeki aylarda ons başına 2.075 $ ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkaracağını belirtti. Ayrıca küresel GSYİH'nın bu yıl %3,1'den %2,1'e çıkmasını beklediklerini ve bu durumun altını destekleyeceğini söyledi.

EKONOMİYİ DESTEKLEMEK İÇİN YENİ ADIM

 Küresel ekonomi son iki yılda birçok zorlukla karşı karşıya kaldı. Ancak Fitch Solutions notu, ekonomik büyümede bir toparlanmaya işaret ediyor. Yapılan açıklamalara göre dünya GSYİH büyümesi bu yıl yüzde 3,1'den yüzde 2,1'e yavaşlayacak. Ancak yeni destek paketi ekonomiye canlılık getirebilir.

Son destek paketi ekonomiyi canlandırmak için önemli bir adım olabilir. Fitch Solutions'a göre, bu ekonomik destekle ekonomik büyüme hızlanmalı. Bu teşvik paketi birçok sektörü canlandırmayı ve istihdam oranlarını artırmayı hedefliyor.

GRAM ALTIN BUGÜN KAÇ LİRA?

Alış fiyatı: 1.223,94 TL

Satış fiyatı: 1.241,19 TL

ÇEYREK ALTIN BUGÜN TL?

Yeni çeyrek alış fiyatı: 2,005 TL

Yeni çeyrek satış fiyatı: 2028 TL

Eski çeyrek alış fiyatı: 1.974 TL

Eski çeyrek satış fiyatı: 2018 TL

YARIM ALTIN BUGÜN KAÇ LİRA?

Yeni yarım alış fiyatı: 4010 TL

Yeni yarım satış fiyatı: 4056 TL

Eski yarım alış fiyatı: 3.949 TL

Eski yarım satış fiyatı: 4025 TL

TAM ALTIN BUGÜN KAÇ LİRA?

Yeni tam alış fiyatı:7998 TL

Yeni tam satış fiyatı: 8083 TL

Eski tam alış fiyatı: 7900 TL

Eski tam satış fiyatı: 8046 TL

ATA ALTIN BUGÜN KAÇ LİRA?

Yeni Ata altın alış fiyatı: 8.183 TL

Yeni Ata altın satış fiyatı: 8.291 TL

Eski Ata altın alış fiyatı: 8.172 TL

Eski Ata altın satış fiyatı: 8.283 TL

ATABEŞLİ ALTIN BUGÜN KAÇ TL?

Yeni Ata beşli altın alış fiyatı: 40.870 TL

Yeni Ata beşli altın satış fiyatı: 41.339 TL

Eski Ata beşli altın alış fiyatı: 40,734 TL

Eski Ata beşli altın satış fiyatı: 41,216 TL

GREMSE ALTIN BUGÜN KAÇ TL?

Yeni gremse altın alış fiyatı: 19.907 TL

Yeni gremse altın satış fiyatı: 20,171 TL

Eski gremse altın alış fiyatı: 19.760 TL

Eski gremse altın satış fiyatı: 20,046 TL

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN