Finans uzmanından seçim sonrası ilk tahmin geldi! Yatırımcıları kuyumcuya koşacak: Duyanlar elinde avucunda ne varsa yatırıyor

Finans uzmanından seçim sonrası ilk tahmin geldi! Yatırımcıları kuyumcuya koşacak: Duyanlar elinde avucunda ne varsa yatırıyor

Türkiye'de seçimlerin sonuçlanmasıyla piyasalarda hareketlilik başladı. Bugün itibariyle yükselişe geçen dolar, euro ve altına dair uzman isimlerden açıklamalar gelmeye başladı. Finans uzmanı tarafından gelen açıklama ile altın fiyatlarına dair tahminler paylaşıldı. O rakamları gören yatırımcılar kuyumcuya koştu. İşte tüm detaylar...

ALTINDA SEÇİM SONRASI İLK TAHMİN

Yatırım piyasasının dikkatini çeken seçimlerin sonuçlanmasıyla birlikte piyasada hareketlilik başladı. Bugün itibariyle yükselişe geçen dolar, euro ve altın yatırımcıları heyecanlandırdı. Yükselişe dair uzman isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Finans uzmanı İslam Memiş, seçim sonrasında tahminlerini yatırımcılarla paylaştı.

Kıyıda köşede altını olan yatırımcılara aceleci olmama konusunda uyarılarda bulundu. Yaz aylarına dair tahminlerini paylaşan uzman isim belirttiği rakamlar ile yatırımcıların heyecanını katladı. İsabetli tahminleriyle sık sık gündeme gelen finans uzmanı İslam Memiş, takipçileriyle seçim sonrası ilk tahminlerini duyurdu.

Haziran ayında düşüş beklediğini ifade eden uzman isim altın onsunda beklentilerinin bir kısmının gerçekleştiğini belirtti. İslam Memiş, "Şimdi haziranda aşağı yönlü ikinci bir atak bekliyoruz. 1944 seviyesinde ancak tekrar yukarı yönlü hareketlerde 2005 doları takip edeceğim. Sonra tekrar 1910 dolara inebilir." açıklamasında bulundu.

altin.webp

FİNANS UZMANINDAN ALTIN TAHMİNİ

Finans uzmanı İslam Memiş gram altın fiyatlarına dair değerlendirmelerde bulundu. Seçimlerde ilk tur rakamların 1520 olduğunu, sonrasında ise 1392 seviyelerinden kapanış yaptığını açıkladı. Cumartesi günü itibariyle 1420 seviyelerine ulaştığını açıklayarak alım yapanların zarar ettiğine dikkat çekti.

Gram altn fiyatındaki geri çekilmeler sonucunda 1354 seviyesine kadar gerilediğini belirterek, tahminlerine göre 1350 TL'nin altında rakam olmadığını ifade etti. Yaz aylarında altın fiyatlarının 1550 TL'ye kadar yükseleceğini açıkladı.

Elinde altın bulunduran vatandaşlara uyarılarda bulundu. Aceleci olmayanların kazanacağını belirterek, satış yapanların yerine koyamadığını duyurdu. Fiziki tarafta işlem yapan yatırımcıların heyecan yapmamasını yaz aylarında 1550 TL seviyelerine yükselişini görüleceği tahmininde bulundu.

foykdikxmaamb7s-qben-pxbi.jpg

İSLAM MEMİŞ'TEN DOLAR DEĞERLENDİRMESİ

Dolar kuruna dair açıklamalarda bulunan finans uzmanı İslam Memiş, "Elinde dolar bulunduran için dolar için son çıkış, dikkat edin, karşısındaki tüm yatırım araçları ucuz demiştim. Elinde dolar bulunduran aman dikkat! Euro, sterlin, altın, gümüş ucuz. Doları artık terk eden bir dünya topluluğu karşımıza çıkıyor artık. Borç krizi yorumları yapıyorum. Ciddi problemler vardı, bu çözülüyor ama bankacılık, Mortgage krizi var. Avrupa resesyona girdi, Amerika da teknik olarak girdi ama kabul etmiyorlar. Yaz aylarında büyük bir tufan gelecek. Amerika’daki riskler hala masadan kalkmadı. Haziran ayı içinde piyasalar tekrar tatile çıkacak. Çok ekonomi konuşulmayacağı döneme denk geleceğiz ama tufan gelişmekte olan ülkeleri etkileyecek. 3 aylık bir tatil rehaveti çökecek. Tatil modunda, o piyasalarda ciddi kayış kopması olacak.” sözlerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN