Fransız Societe Generale'den korkutan dolar tahmini: TCMB'nin hata yapma riski artıyor

Fransız Societe Generale'den korkutan dolar tahmini: TCMB'nin hata yapma riski artıyor

Fransız yatırım bankası Societe Generale, yatırımcıları uyararak TCMB'nin siyasi baskıların altında kaldığını ve kısa sürede faiz oranlarını indireceğinin beklendiğini açıkladı. Banka analisti Phoenix Kalen, Merkez Bankası'nın fazi indirimi konusunda beklenenden daha erken davranacağını belirterek bu hatanın da dolarda yükselişe neden olacağını ifade etti.

Merkez Bankası'nın 'faiz' açıklaması sonrası Türkiye'ye yönelik açıklama yapan Societe Generale, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın siyasi baskıların altında kalarak faiz oranlarını çok erken indirme hatasını yapma konusunda giderek daha fazla risk aldığını belirtti. Banka analistleri Türk lirasının yıl sonunda dolar karşısında 8.85'e yükselebileceğini ve yatırımcılarının hazırlıklı olmalarını istedi.

dolar-yukselme.jpg

Banka analisti Phoenix Kalen, TCMB'nin artan yurtiçi enflasyon, yüksek maliyetler ve güçlü tüketim nedeniyle politika faiz oranını yıl sonuna kadar büyük ihtimalle yüzde 19'da tutacağını belirtti.

societe-generale.jpg

'TCMB'NİN HATA YAPMA RİSKİ ARTIYOR'

"Özellikle gevşek para politikası konusundaki siyasi baskılar oluşmaya devam ettikçe, faiz oranlarını kısa vadede indirerek para politikasında hata yapma riski artıyor" diye belirten Kalen, "Piyasalar gelecek haftalarda TCMB'nin güvenilirliğini sorgularken, oynaklık büyük ihtimalle artabilir" dedi. TCMB'nin bir sonraki para politikası toplantısı 23 Eylül'de yapılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN