Gelecek çoktan geldi

Gelecek çoktan geldi

Dünya hızlı bir elektrikli dönüşümün içinde. Bu değişimden en çok otomotiv sektörü etkileniyor. Elektrikli araçlar her geçen gün hayatımıza daha fazla adapte olurken, Türkiye’de de çeşitlilik artıyor. ‘Elektrikli Araçlar Günü’ için geleceği paylaşan TAYSAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Berke Ercan “Elektrifikasyon için ‘önümüzdeki süreç’ demek geçersiz. Elektrifikasyon süreci artık evlerimizin içinde” dedi.

ALİ YILDIRIM

Dünya büyük bir değişimin içinde. Hiç kuşkusuz otomotiv de bundan en büyük etkilenen sektörlerinden biri. Elektrikli dönüşüm otomotivde beklenenden hızlı bir şekilde hayatımıza adapte olurken Türkiye’de çeşitlilik ‘tam şarj’ artıyor. Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) ‘Elektrikli Araçlar Günü’ için geleceği paylaştı. TOSB’un (Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi) ev sahipliğinde yapılan ve alanında uzman çok sayıda ismin yer aldığı etkinlikte; otomotiv sektöründeki dönüşümün tedarik sanayisini çevreleyen başlıkları paylaşıldı.

TAYSAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Berke Ercan, elektrifikasyon sürecinin Türk otomotiv sanayisinin gündeminde en üst sıralarda yer aldığını vurguladı. Ercan “Ar-Ge çalışma gruplarımız, yeniden yapılandırdığımız Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) ve Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) ile ortak platformumuz olan Otomotiv Teknoloji Platformu var. Çalışma gruplarımızla bu sürecin teknik altyapısını beslemeye gayret ediyoruz. Üyelerimizi de bu çalışma gruplarına katılmaya davet ediyoruz” diye konuştu. “Elektrifikasyon için ‘önümüzdeki süreç’ demek geçersiz. Elektrifikasyon süreci artık evlerimizin içinde” açıklamasını yapan Ercan, TAYSAD üyelerine seslenerek “İçinde bulunduğumuz sürece yakın durmak adına bu çalışma ve faaliyetlere katılmanızın hem firmalarınız hem sektörümüz hem de ülkemiz adına büyük yararı bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Dünya genelinde yapılan araştırmalara göre elektrikli araçların ağırlıklı olarak ev ve iş yerlerinde şarj edildiğini anlatan Arsan Danışmanlık kurucu ortağı Yalçın Arsan “Bu konuda Türkiye’de yapılan bir çalışma yok ama bence ülkemizde elektrikli araçların yüzde 80’i evde ya da iş yerinde şarj ediliyor” dedi. Elektrikli araçlar konusunda sektörün üretim, Ar-Ge, planlama çalışmalarıyla birlikte devletin ciddi regülasyonları bazında genişleyen bir ekonominin oluştuğunu aktaran Arsan, “Bir üretici olarak, evde şarjın kritik öneme sahip olduğunu anlarsak, önümüze yepyeni bir perspektif açılabilir, Ar-Ge ve üretim yetkinliklerimizi kullanabileceğimiz yeni alanlar bulabiliriz” diye konuştu.

‘ARABANIZDAN GELEN ENERJİ EVİNİZİ AYDINLATACAK’

Dünya genelindeki 7-8 milyon adetlik elektrikli araç sayısının beş yıl sonra 50-60 milyon adetlere ulaşabileceğini, bu durumun evde ya da işyerinde şarjın stratejik önemini desteklediğini söyleyen Yalçın Arsan “Enerji ihtiyacının zirve yaptığı 20:00-22:30 saatleri arasında aracımızı şarj etmek yerine bu enerjiyi şebekeye geri verebilsek ne olur? Elektrikli araçların birer mikro seviyede enerji santrallerine dönüşebileceğine yönelik senaryolar konuşuluyor. Eğer şebekeniz müsaitse ve otomobiliniz şarja bağlıysa, akşam saatlerinde arabanızdan gelen enerji kullanılarak evinizin ışıkları yanacak. Dolayısıyla belki de elektrikli araçlarımızın depoladığı enerjiyi kendi ihtiyacımız için kullanma potansiyelimiz var. Aynı durum sanayi üretiminin zirve yaptığı saatler için de geçerli. Konuya bu perspektiften bakarsak, şarj operasyonun ağırlıklı olarak evde, işyerlerinde gerçekleştiğinin farkına varırsak, bu oyunun paydaşlarının kimler olduğunu görürsek, bambaşka imkanlar ve fırsatlarla dolu bir resimle karşı karşıya olduğumuzu anlıyoruz. Öyle bir dönüşüm içerisindeyiz ki ancak bunun ölçeğini, içeriğini ve kapsamını doğru anlarsak gereken adımları atabiliriz” dedi.

ALFA ROMEO TONALE TÜRKİYE’DE

Alfa Romeo Tonale’nin hibrit ve dizel motor seçeneklerinin lansmanı İstanbul’da gerçekleşti. Tonale’nin, 1.5 litrelik, 160 HP’lik hibrit motorlu özel serisi “Edizione Specile” temmuz ayında ön siparişe açılmıştı.

Alfa Romeo Tonale’nin hibrit ve dizel motor seçeneklerinin lansmanı Türkiye’de gerçekleştirildi. Türkiye’nin Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesindeki en büyük büyüme potansiyeline sahip pazarlar arasında olduğuna değinen Alfa Romeo Global Pazarlama ve İletişim Başkanı Francesco Calcara “1910’dan beri İtalyan Sportifliğini temsil eden Alfa Romeo, Stellantis grubunun ‘global premium’ markası ve Tonale, küresel bir otomobil. Alfa Romeo Tonale, Avustralya’dan Japonya’ya, Amerika’dan Çin’e, tüm global pazarlarda yer alacak. Bu sebeple deAvrupa ve Asya’nın buluşma noktası olan İstanbul, Tonale’yi tanıtmak için mükemmel bir yer” diye konuştu.

Calcara “Alfa Romeo, yüzde 0 elektrikli araçtan 2027’de yüzde 0 emisyona” felsefesiyle ilerliyor. Markamız karbon nötr olma yolunda otomobil endüstrisinin en hızlı markası olmayı hedefliyor. 0 emisyona giden yolda markanın yol haritası çok net. 2023 yılında Tonale’nin şarj edilebilir hibrit versiyonu satışta olacak. 2024 yılında ise markanın elektrikli motor gamının yanında ürün gamında yer alacak içten yanmalı motorları satışa sunacağız. 2025’te ise Alfa Romeo’nun ilk tamamen elektrikli modeli tanıtılacak ve plan dahilinde Türkiye pazarında da satışa sunulacak. 2027 yılından itibaren ise Alfa Romeo ürün gamının tamamı elektrikli olacak ve markanın 0 emisyon hedefine ulaşmış olduğunu göreceğiz” dedi.

Türkiye’de kompakt SUV’ların Premium Otomobil Pazarı’nın yüzde 21,5’lik pay ile en büyük segmentini oluşturduğunu söyleyen Alfa Romeo Türkiye Marka Direktörü Özgür Süslü “Türkiye pazarının müşteri taleplerine ve vergi sistemine uygun küçük hacimli motorları ile Tonale, pazarın en önemli segmentinde Alfa Romeo’nun iddiasını ortaya koyacak. Tonale’nin ürün gamına eklenmesi ile yılın ilk 9 ayında geçtiğimiz yılın satış rakamını geride bıraktık. Bu yıl sonunda ise geçtiğimiz yılın beş katından fazla satış adedine ulaşacağımızı öngörüyoruz. Özetle Alfa Romeo markası için Türkiye’de yeni ve büyümeye işaret eden bir dönem, Tonale ile başlıyor” dedi.

03kr04-ikinci-haber.jpg

1.2 MİLYONUN ÜZERİNDE FİYATLA YERİNİ ALDI

Özgür Süslü, Tonale’nin Premium pazarda sınıfında 1.6 litre dizel motora sahip tek model olarak ayrıştığına da değindi. 7 ileri otomatik şanzımanla kombinlenen hibrit Tonale’ler 1.5 litre 160 HP’lik değişken geometrili Turbo motor ve 48volt “P2” elektrik motorlu hibrit versiyon ile satışa sunuluyor. Bu versiyon performansını yeni, 1,5 litrelik 4 silindirli turbo benzinli motor ile 48-Volt bataryaya sahip 15 kw’lık elektrik motorun sinerjisinden alıyor. Tonale, Ekim ayından itibaren 1.249.000 TL’den başlayan anahtar teslim fiyatlarla Alfa Romeo showroomlarında yerini alacak.

BMW M’DEN BİR İLK: HİBRİT MOTORLU XM

BMW iX modelinden sonra şimdi de daha önce konseptini tanıttığı XM modelini sundu. M modellerinde bir ilki yaşayan BMW XM’de tahinde ilk defa hibrit motor kullanacağını açıkladı. BMW Group’un Amerika’daki Spartanburg Fabrikası’nda 2023’ün ilk çeyreğinde üretimine başlanacak olan BMW XM, plug-in hybrid elektrik motoruna eşlik eden 4.4 litre hacminde, V8 silindirli, M TwinPower Turbo beslemeli içten yanmalı motora sahip. M ruhunu yansıtan yüksek devir çevirme karakteriyle fark yaratan BMW XM, M HYBRID motor teknolojisi ve 8 ileri M Steptronic şanzımanıyla 0’dan 100 km/s hıza sadece 4.3 saniyede ulaşıyor. Tamamen elektrikle 82-88 km gidebilen ve 140 km/s hıza kadar emisyonsuz bir sürüş sunan BMW XM, karma olarak 1.5-1.6 lt/100 km yakıt tüketimiyle dikkat çekiyor.

03kr04-ucuncu-haber.jpg

DS 4 YENİ YÜZÜNE KAVUŞTU

Yenilenen DS 4, Türkiye’de ilk etapta TROCADERO versiyonu ve BlueHDi 130 motoru ile 1.080.600 TL’den başlayan fiyatla satışa sunuldu. DS Automobiles Genel Müdürü Selim Eskinazi, yeni modele yönelik “Festival Automobile International tarafından en güzel otomobil ödülüne layık görülen yeni DS 4 için teknik platformumuz üzerine yapılabilecek en güzel tasarımlardan birine imza atılması hedeflendi. DS AERO SPORT LOUNGE konseptinden ilham alınarak oluşturulan yeni DS 4, ana hatlarıyla atletik, oldukça kaslı, kompakt ve büyük jantlarıyla da hem aerodinamik, hem etkili ve hem de karizmatik bir otomobil oldu. Premium kompakt segmentin ana hatlarını yeniden belirlemek için; modern ve çekici SUV Coupe ile geleneksel kompakt hatchback harmonisi yakalandı” dedi.

03kr04-kisa-1.jpg

KARSAN’DAN İTALYA ATAĞI

“Mobilitenin Geleceğinde Bir Adım Önde” olma vizyonuyla ileri teknolojili mobilite çözümleri sunan Karsan, İtalya’da atağa kalkıyor. Karsan, bu kapsamda İtalya’nın Bolonya şehrinin toplu taşıma sistemleri için 24 adet kesin, 7 adet opsiyonel olmak üzere 18 metrelik elektrikli otobüs ihalesini e-ATA modeli ile kazandı. Şirket, ihale doğrultusunda innovatif bakış açısıyla İtalya’da elektrikli toplu ulaşım dönüşümüne öncülük eden TPER Bologna firması ile toplam 31 adetlik 18 metre elektrikli e-ATA otobüs alımı için sözleşme imzaladı. Araçların teslimatının ise önümüzdeki yılın son çeyreğinde gerçekleştirilmesi planlanıyor. İhale ile otobüs alımının yanı sıra, araçların bakım hizmetinin de Karsan tarafından sunulması öngörülüyor.

03kr04-kisa-2.jpg

CİTROEN’DEN YENİ KONSEPT ‘OLI’

Citroën, Ami ile yakaladığı başarıyı oli ile devam ettirmeyi amaçlıyor. Citroën, oli’yle birlikte ulaşımı eğlenceli, uygun maliyetli, çevreye karşı sorumlu ve çok amaçlı hale getirmek için yenilikçi Ami’yı esas alıyor. Azaltılmış ağırlığı ve gelişmiş yapısıyla oli, geri dönüştürülmüş ve geri dönüştürülebilir malzemeler kullanılarak tasarlandı. Ulaşılabilirlik, dayanıklılık ve uzun ömürlü olmasıyla “sınıfının en iyi” Yaşam Döngüsü Değerlendirmesini hedefleyen oli, 400 km menzil için 1000 kg ağırlık hedefini yakalamayı amaçlıyor. 10 kWsa/100 km ortalama tüketim, 110 km/s maksimum hız ve yaklaşık 23 dakikada %20’den %80’e şarj, oli’yi elektrikli araç dünyasında bambaşka bir yere konumlandırıyor.

03kr04-kisa-3.jpg

TOYOTA AVRUPA’DA REKOR KIRDI

Toyota, Avrupa’da rekor pazar payı kırarak her geçen gün istikrarlı büyümesine devam ederken aynı zamanda önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı. Avrupa’da satışa başladığı 1963 yılından bu yana 31 milyon 300 binden daha fazla satış gerçekleştiren Toyota Motor Avrupa, aynı zamanda 1990’dan bu yana burada 11 milyar Euro’nun üzerinde yatırım yaparak önemli adımlar atmayı sürdürdü. Türkiye’de ise 1990 yılından bu yana 890 binin üzerinde Toyota satışı gerçekleştirilirken bu rakamın yarısından fazlası ise efsanevi Corolla modeline ait oldu.

03kr04-kisa-4.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN