Gıda fiyatlarında dikkat çeken uçurum: Dünyada yüzde 11,8 geriledi, Türkiye'de yüzde 73,6 arttı

Gıda fiyatlarında dikkat çeken uçurum: Dünyada yüzde 11,8 geriledi, Türkiye'de yüzde 73,6 arttı

Türkiye’de gıda fiyatları ağustosta yıllık yüzde 73,6 artış gösterirken, dünyada gıda fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,8 gerileyerek, son iki yılın en düşük seviyesine indi.

Son yıllarda artış görülen küresel gıda fiyatları; yemeklik yağ, süt ürünleri ve temel gıda maddelerinin tedarikine ilişkin endişelerin devam ettiği bir ortamda, iki yıldan uzun bir sürenin ardından en düşük seviyesine indi.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Küresel Gıda Fiyat Endeksi’nin geçen ay zayıf talep ve verimli bitkisel yağ ve süt üretimi nedeniyle yüzde 2,1 düşerek 121,4'e gerilediğini belirtti. Bu verilere göre, dünyada gıda fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 11,8 düştü.

TÜRKİYE'DE ARTIŞ SÜRÜYOR

TÜİK verilerine göre ise enflasyon, ağustosta bir önceki aya göre yüzde 9,09, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 58,94 olarak gerçeklemişti. Ana harcama gruplarına bakıldığında bir önceki yılın aynı ayına göre en yüksek artış yüzde 89,31 ile lokanta ve otellerde görülmüştü. Bu grubu yüzde 73,6 ile gıda izlemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN