Gözler FED'den gelecek açıklamada: Kritik veri piyasaları hareketlendirebilir

Gözler FED'den gelecek açıklamada: Kritik veri piyasaları hareketlendirebilir

Piyasalarda gözler Fed’in varlık alımı azaltma politikası ile ilgili ipucu verecek olan ABD tarım dışı istihdam verisine çevrildi. Analistler açıklanacak rakamların piyasaları hareketlendirebileceğini belirtiyor.

Temmuz ayında tarım dışı istihdamda 870 bin beklentisi var. Ülkede işsizlik oranının ise yüzde 5,9'dan yüzde 5,7'ye düşeceği tahmin ediliyor. Verinin beklentilerin altında kalması ya da aşması ekonomik toparlanmanın gidişatı Fed’in varlık alımı azaltması ile ilgili l ipucu verecek. Bu nedene TSİ 15:30’dan sonra hareketlilik artabilir.

ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı 31 Temmuz ile biten haftada beklentilerle paralel bir düşüş göstererek 385 bine geriledi. Ülkenin dış ticaret açığı ise haziranda 75,7 milyar dolara çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

piyasalar.jpg

PİYASALAR İÇİN AĞUSTOS ENFLASYONU VE 26 EYLÜL TOPLANTISI KRİTİK

12 Ağustos’taki PPK’da bir faiz değişikliği beklenmezken, piyasa verilecek mesajlar önemli olacak. Ancak ağustos enflasyonunun belli olmasının ardından 23 Eylül'deki faiz toplantısında nasıl bir aksiyon alınacağı daha çok merak ediliyor.

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu’nun ‘enflasyonun üzerinde faiz’ söylemi ile ağustosta enflasyonun yüzde 19 politika faizini aşabileceği ihtimali yeni bir tartışmayı gündeme getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla enflasyonda düşüş trendi başlamadan erken bir faiz indirimi yapılabileceği endişeleriyle TL'de değer kaybı yaşandı.

Dün 8,57’den dönen ve 8,53 seviyelerinde dengelenen dolar/TL’de yatay görünüm devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN