Gözler yılın ilk enflasyon rakamlarında

Gözler yılın ilk enflasyon rakamlarında

Geride bıraktığımız yıl rekor bir rakamla yüzde 85’e yükselen enflasyon hedefini, 2023 yılında da yüzde 5’te sabit tutan Merkez Bankası'nın ilk enflasyon raporu 26 Ocak Perşembe günü açıklanacak.

Türkiye'nin son bir yıldır mücadele etmekte zorlandığı yüksek enflasyon vatandaşın hayatını giderek zorlaştırırken, gözler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yılın ilk enflasyon raporu sunumunu yapacağı 26 Ocak Perşembe gününe çevrildi.

TCMB'den yapılan yazılı açıklamaya göre toplantı, fiziksel ortamda gerçekleştirilecek ve TCMB'nin internet sitesi ile resmi Twitter ve YouTube hesaplarından da canlı olarak yayınlanacak.

SON RAPORDA TAHMİNİNİ YÜKSELTMİŞTİ

Merkez Bankası, 2022 yılının dördüncü enflasyon raporunda, yıl sonu enflasyon tahminini 4,8 puanlık güncellemeyle yüzde 60,4’ten yüzde 65,2’ye; 2023 yıl sonu tahminini ise 3,1 puanlık bir güncelleme ile yüzde 19,2’den yüzde 22,3’e yükseltmişti.

2024 yıl sonu enflasyon tahmini ise yüzde 8,8 olarak açıklanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN