Gram Altın 1000 TL'ye Koşuyor! İşte İslam Memiş'ten Kritik Tarih... Günler Kaldı

Gram Altın 1000 TL'ye Koşuyor! İşte İslam Memiş'ten Kritik Tarih... Günler Kaldı

Gram altında yükseliş devam ederken, elinde altın bulunduranlar ise zirve tarihin bekler oldu. Peki gram altın ne kadar yükselecek? Piyasa Uzmanı İslam Memiş, gram altına ilişkin net bir rakam verdi ve yatırımcıları uyardı. İşte İslam Memiş'ten dikkat çeken yorumlar.

19 Mayıs 2022 Perşembe gününe yükselişe başlayan gram altın 931 TL'den işlem görmeye başladı. Altında yaşanan ani ataklar ise gram altının akıbetini merak ettirdi. Peki gram altın düşecek mi? Çeyrek altın ne kadar oldu? İslam Memiş, altın yatırımcılarını yakından ilgilendiren bu soruların cevabını verdi. Gram altında 1000 lira seviyesine dikkat çeken Memiş, tarihte verdi. İşte o açıklamalar.

altin-001.jpg

GRAM ALTIN 1000 TL'YE KOŞUYOR

Amerika Merkez Bankası'nın (FED) şahin açıklamalarından sonra aldığı 50 baz faiz artırma kararından sonra piyasalar da hareketlenmeye başladı. Mayıs başından bu yana yükselişe geçen doları altın takip etti. Gram altın alanlar ise 931 seviyesine ulaşarak 19 Mayıs tarihine yükselişle başladı. Elinde altın olanlar satmak için uygun tarihi kollarken, Piyasa Uzmanı İslam Memiş'te altın için kritik bir seviye verdi. İsabetli tahminleri ile bilinen Memiş, Temmuz ayında gram altının 1000 lira üzerine çıkacağını belirterek şunları kaydetti:

''Gram altın fiyatında ekran ile serbest piyasa arasından 20 TL fark var. Gram altın yatırımcısına kazandırmaya devam ediyor. Temmuz’da 1.000 lira üzerini görecek. Benim öngörüm her geri çekilmeye bir alım fırsatı olarak değerlendirmek yönünde olacak.''

HAZİRAN AYINDA DOLARDA YENİ HAMLELER GELİYOR

Piyasalarda ons altının baskılandığına dikkat çeken Memiş, bu baskılanmanın Temmuz ayında kırılacağını her açıklamasında yineledi. Memiş, Doların baskı kabuğunu kırmasından sonra yükselişe geçmesiyle beraber dövizle borçlananları uyardı. FED'in 26 Mayıs'ta alacağı faiz kararının piyasaları şekillendireceğin söyleyen Memiş, "Dolar/TL kurunda direnç seviyesi 15,80’di. Buranın kalıcı olduğunu görüyoruz. Bir sonraki seviye 16,40 bandıdır. Ancak bu seviyenin görülüp görülmeyeceği 26 Mayıs’ta gerçekleşecek Merkez Bankası faiz kararına bağlı olacak. TCMB bir müdahale yapabilir ya da gözlemleyebilir. Benim tahminim tekrar 16 üzerine çıması ve Haziran ayında yeni hamlelerle kısa vadeli bir baskılanma bekliyorum. Dolar gram altın başta olmak üzere diğer yabancı para birimlerini destekliyor.'' ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN