Gram altın tahmini tutan İslam Memiş bombayı patlattı! Bugün Türkiye'de resmi olarak görüldü!

Gram altın tahmini tutan İslam Memiş bombayı patlattı! Bugün Türkiye'de resmi olarak görüldü!

ABD'deki banka iflaslarının psikolojik etkisi piyasada devam ediyor. Ons altındaki artışa dolar kurundaki hareketlilik de eklenince gram altın yeni rekor kırdı. Peki, gram altın ne kadar? Gram altın yükselir mi? "Bugün Türkiye'de resmi olarak görüldü" diyen piyasa uzmanı İslam Memiş, gram altınla ilgili yeni tahminlerini paylaştı. İşte, İslam Memiş gram altın yorumu...

Altın fiyatları rekor kırmaya devam ediyor. Altının ons fiyatı 2 bin doları aşmasıyla iç piyasada gram altın, dolar kurundaki yükselişin de etkisiyle 1260 TL ulaşarak tüm zamanların zirvesini gördü.

Haber Global Muhabiri Gizem Bilen'in sorularını yanıtlayan finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, rekor serisini sürdüren gram altının gidişatına dair değerlendirmelerde bulundu.

"ALTIN, GÜVENLİ LİMAN OLMAYA DEVAM EDİYOR"

Ons altındaki yükselişe dikkat çeken İslam Memiş'in değerlendirmesi şöyle:

"Yüzde 5.2 civarında beklenen Amerikan enflasyon verisi yüzde 5 olarak açıklandı. Beklentinin de altında geldi bu da iyimserliğin korunmasına neden oldu ve beraberinde Amerikan Merkez Bankası FED'in faizleri artık arttırmayacağı kenara çekileceği beklentisini artırdı.

Yine ons altını destekleyen faktörler arasında. Bugün 2028 dolar seviyesindeyiz. Yukarıda 2050 direnç seviyemiz var ve yıl içerisinde yaz aylarında 2300 dolar seviyesine kadar bu yükselişlerin devam edeceğiniz tahmin ediyorum.

Merkez bankalarının kenara çekilmesi, yani faiz artırımlarını durdurması, devamında jeopolitik risklerde artış olması devamında yine bankacılık kriziyle alakalı Avrupa'ya ya da farklı ülkelere sıçrama olasılığı bunlar yine altını güvenli liman olarak ön planda tutmaya devam ediyor."

"BUGÜN TÜRKİYE'DE RESMİ OLARAK GÖRÜLDÜ"

Gram altına ilişkin konuşan İslam Memiş, "Bugün kuyumcuya giden bir vatandaş 1300 liraya gram altın satın alıyorlar. Ve 1300 rakamı bugün Türkiye'de resmi olarak görüldü. Ancak kısa vadede bir kar satışı ons tarafında bekliyorum 1960 dolar seviyesi onun karşısındaki gram altın kaça tekabül ediyorsa oralar bir alım fırsatıdır. Özellikle haziran sonra Amerikan Merkez Bankası'nın FED'in de faiz artırımlarını sonlandırmasıyla gram altında 1400'lü rakamları konuşmaya başlayabiliriz. Bu da rekorların bitmediği ve yükselişlerin devam edeceği anlamını taşıyor" dedi.

ELİNDE ALTIN BULUNDURANLARI UYARDI

İslam Memiş, elinde altın bulunduranlar için bozdurmak için acele etmeyin uyarısında bulunarak yeni rekorlar ve yükselişlerin yolda olduğunu söyledi.

"Yaz aylarında 1.400, 1.500'lü rakamları gördükten sonra yeni bir yorum yaparız" diyen Ünlü piyasa uzmanı, 2023 yılı için beklentisini şöyle dile getirdi:

2023 yılında döviz tarafında, altın tarafında, gümüş tarafında, kripto paralarda yani doların karşısında ne varsa ciddi bir artış devam edebilir diye tahmin ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Yatırımcıya tavsiyelerde bulunduran İslam Memiş, "Altın yatırımcısı kısa vade için bozdurmamalı, uzun vadeyi baz almalı. Yükseldi diye bozdurma düşüncesinde olmamalı. Çünkü bankalarda 50 lira, 60 lira makas aralığı var. Bu makas aralığını göz önünde bulundurun.

Bir de ekran fiyatında gördüğünüz fiyatlar serbest piyasalarda, bankalarda geçerli değil. Yani 30 liralık bir makas aralığı var bunu da göz önünde bulundurmak lazım. Altın yatırımcısı mümkün olduğunca miktarını artırarak yoluna devam etmeli" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN